Ekstra Bladet

Fem drenge er tiltalt for frihedsber­øvelse, ulovlig tvang og grov vold mod to hjemløse

- LAURA HELLENSBER­G lah@eb.dk

Det var en tavs forsamling af unge maend, der i går skulle afgive forklaring i Retten på Frederiksb­erg i en sag om kidnapning, trusler og vold mod et ungt, hjemløst par.

De fem drenge i alderen 1619 år er tiltalt for at have slået, sparket og forbraendt det hjemløse par med en lighter, ligesom de ifølge tiltalen tilbagehol­dt parret i ti timer først på taget af en føtex på Vanløse Torv og senere i en kaelder under skolen Sputnik i Vanløse.

Den unge drengeband­e kraevede, at parret skaffede 15.000 kroner, som skulle skaffes fra mandens mor og søster. Mens de udsatte den hjemløse 20-årige mand for spark i hovedet og på kroppen, kunne hans 23-årige kaereste hjaelpeløs­t se til.

Alle fem tiltalte naegter sig skyldige i den alvorlige sag, og kun to af drengene havde i går lyst til at forklare retten, hvad der var sket 11. oktober 2017, hvor frihedsber­øvelsen fandt sted.

Blev ikke tvunget

Ifølge den ene – en 16-årig – kendte han slet ikke de andre tiltalte. Til retten erkendte han dog, at han havde vaeret til stede, da parret blev tilbagehol­dt.

Ifølge den 16-årige havde han ikke nogen mulighed for at forlade stedet under overfaldet.

– Jeg blev ikke tvunget, men det var svaert at gå.

– Der er et kodeks, man går bare ikke, gentog han flere gange, efter at hans forsvarsad­vokat spurgte til hans rolle i tiltalen om overfaldet.

Ifølge den 16-åriges forklaring til politiet, som blev laest op i retten, skulle banden hen til det hjemløse par, fordi den 20-årige mand havde stjålet en pistol fra en af drengene.

Deraf også

15.000 kr.

I forklaring­en lød det også, at der var en kniv indblandet, som en af de andre medlemmer af gruppen brugte til at true den hjemløse til at skaffe pengene. kravet om de

Man går ikke bare

En anden 16-årig tiltalt forklarede også til retten, hvordan han ikke deltog, men heller ikke stoppede overfaldet.

– Man går ikke bare, når man er i den gruppe. Men det lyder, som om jeg blev tvunget, jeg valgte selv at blive, forklarede den tiltalte.

Ud over overfaldet er fire af de fem tiltalte også anklaget for et røveri i 7-Eleven, hvor de stjal sandwich og drikkevare­r og truede ekspedient­en.

To af de tiltalte er desuden tiltalt for endnu et røveri mod en SuperBrugs­en.

Retten har afsat fem dage til retssagen, hvor dommen ventes 5. april.

Anklageren kraever en af de tiltalte, som er udenlandsk statsborge­r, udvist.

 ?? FOTO: RASMUS FLINDT PEDERSEN ?? Fem unge naegter sig skyldige i kidnapning og overfald på et hjemløst, ungt par.
FOTO: RASMUS FLINDT PEDERSEN Fem unge naegter sig skyldige i kidnapning og overfald på et hjemløst, ungt par.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark