Ekstra Bladet

UNG REBEL I AFRIKA

-

Den naesten ukendte skuespille­r Anton Hjejle har en af de baerende roller i DR-serien ’Liberty’, hvor han spiller Christian, sønnen af et aegtepar, der er udstatione­ret for en hjaelpeorg­anisation i Tanzania. For ca. et år siden gik han til casting på DR-serien, mens han stadig gik på tredje år på Statens Teaterskol­e, og han fik til sin store glaede rollen.

– Det er fuldstaend­ig vanvittigt og kaempestor­t. Jeg er så taknemmeli­g over at have fået lov til at spille denne hovedrolle i en DR-tv-serie. Men jeg føler mig nu også lidt lille i alt det her, siger den 25-årige Anton til Ekstra Bladet.

Fester igennem i Afrika

Tv-serien blev indspillet i området omkring Johannesbu­rg i Sydafrika. Og for Anton har det vaeret uhyre spaendende både profession­elt og personligt, fordi det er første gang, at han besøger det afrikanske kontinent. I flere af scenerne, hvor han besøger diskoteker i en afrikansk by, er han stort set den eneste hvide i billedet.

– Christian er den her hvide, unge, europaeisk­e mand, der tror og drømmer om, at han kan blive afrikaner. Han har dog lige nogle problemer. Han ligner nemlig på ingen måde nogen af de afrikanske venner, han får. Men det registrere­r han ikke. Hans afrikanske ven Marcus ser han bare som en ung mand, som han kan have det mega-fedt med, og som han kan feste, drikke og danse med. Og så vil Christian jo gerne score nogle piger.

– Charlie Camuri, der spiller Marcus, er en utrolig god skuespille­r. Vi svingede godt sammen og blev også venner privat. Han var i København for en måned siden, hvor jeg tog ham rundt til de vigtigste turistattr­aktioner i byen. Og vi besøgte faktisk hele to gange en pølsevogn, fordi Charlie blev vildt forelsket i de danske hotdogs, fortaeller Anton Hjejle.

– Hvordan har det vaeret for dig at spille over for de store danske skuespille­re Carsten Bjørnlund, Sofie Gråbøl og Connie Nielsen?

– Bjørnlund tog mig virkelig under sine vinger og gav mig masser af gode råd. Og Sofie har også vaeret meget inspireren­de at arbejde sammen med.

– Det var vildt at spille over for Connie. Hun er i stand til at skabe en aura omkring sig og sin karakter, så man naesten kan maerke hende, selv om hun befinder sig i et andet rum. Hun har en utrolig energi, der måske er medvirkend­e til, at hun er blevet så stor, som hun er. I min første scene med Connie var jeg utrolig nervøs, men jeg tror samtidig, at det var godt for scenen.

Bjørnlund tog mig virkelig under sine vinger og gav mig masser af gode råd

 ?? FOTO: KIM KASTRUP ?? Anton Hjejle (th.) under galla-visningen af DR-serien ’Liberty’ i Berlin. Her sammen med den danske skuespille­r Carsten Bjørnlund.
FOTO: KIM KASTRUP Anton Hjejle (th.) under galla-visningen af DR-serien ’Liberty’ i Berlin. Her sammen med den danske skuespille­r Carsten Bjørnlund.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark