Ekstra Bladet

Anja smidt hjem som den første

- LARS SEJR CHRISTIAN ØRTOFT ls@eb.dk; ortoft@eb.dk

'X Factor' blev en ualmindeli­gt kort fornøjelse for Anja Nynne, der fredag aften måtte forlade programmet som den første.

Det skete efter omsang mod 15-årige Oliver, og valget blev truffet af Thomas Blachman.

– Vi har en erfaren og rigtig dygtig sangerinde, som qua en rutineret dommer er kommet herind på et sølvfad. Og så har vi en ung fyr, som er beriget med en lyd, som kommer ind på et bronzefad med en forkert sang. Der er nogle fodfejl her, sagde Blachman, der lod den unge deltager få chancen igen i naeste uge.

Bookmakern­e havde på forhånd spået stewardess­en Anja Nynne ringe chancer for at blive i programmet, og hun var da også fattet, da hendes exit var en realitet.

– Det har vaeret skørt og vildt og skaegt og hårdt. På en eller anden måde er jeg tilfreds med det, jeg har leveret, forklarede hun fra scenen.

Helt som ventet blev programmet­s første liveshow en langgaber, hvor dommerne kaempede hårdt for at erhverve sig rollen som årets flinkeste og mest rosende mentor. En pris, der må siges at tilfalde Sanne Salomonsen.

Ros, ros og mere ros

Den garvede Rock Mama formåede at debutere uden at ytre ét eneste kritisk ord om de uerfarne deltagere.

– Hvor var det dog en fantastisk laekker overraskel­se. Du er et fantastisk talent, roste hun deltageren Rasmus Therkildse­n, der var årets første sanger på scenen.

– Du gjorde det, du sang så godt, min skat. Du overrasked­e mig. Hvor er det godt gået, lød det til favoritten Vita Nikoline Jensen.

Selv 29-årige Jamie Talbot, der fik kritik af Thomas Blachman, fik ros af den debuterend­e dommer.

– Jeg sidder her som musikeren og taenker, hvor er det vidunderli­gt.

Thomas Blachman følte da også et behov for at forklare den ukritiske tilgang til deltagerne.

– I aften er en festdag, så vi skruer ned for kritikken, sagde han til deltagerne­s begejstrin­g.

Hvad gør man ikke for sin dame

På scenen stod for første gang Joakim Ingversen, som vikarierer for sin hustru Sofie Linde, der ikke er blevet klar efter at have født parrets første barn i sidste uge. Han løste opgaven fremragend­e og gik til opgaven med den humor, man kender ham for, Eksempelvi­s udbrød han med et smil fra scenen.

– Hvad gør man ikke sin dame.

Hvor laenge vikariatet skal stå på, er endnu ikke meldt ud.

Fredag aften kom det også frem, hvad det er, deltagerne kaemper om.

Vinderen får en tur til Los Angeles og et traeningsf­orløb med verdensstj­ernen Pinks vokalcoach samt retten til at udgive en EP. for

Den garvede Rock Mama formåede at debutere uden at ytre ét eneste kritisk ord

 ?? FOTO: MOGENS FLINDT ?? Skørt – Det har vaeret skørt og vildt og skaegt og hårdt. På en eller anden måde er jeg tilfreds , forklarede Anja Nynne.
FOTO: MOGENS FLINDT Skørt – Det har vaeret skørt og vildt og skaegt og hårdt. På en eller anden måde er jeg tilfreds , forklarede Anja Nynne.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark