Ekstra Bladet

MIN DATTER FÅR MIG TIL AT GLEMME PROBLEMERN­E

MERE END FODBOLD: – Nala har helt sikkert vaeret med til at give mit liv et andet perspektiv, fortaeller Nicolai Boilesen, der ligesom de øvrige FCK-spillere er under hårdt pres på grund af de svigtende resultater

- MADS GLENN WEHLAST

Fire mesterskab­er i Ajax og ét med FC København vidner om, at 26-årige Nicolai Boilesen udelukkend­e har optrådt for klubber, der spiller med i den sjove ende af tabellen.

Derfor er det også en ekstra barsk periode, han oplever lige nu. En tid, han aldrig har prøvet tidligere i karrieren. Han blev godt nok frosset ud de sidste år i Ajax, fordi han ikke ville forlaenge sin kontrakt. Men det var en helt anden praemis.

Nedturen i Superligae­n for FC København i denne saeson har vaeret uden sidestykke i dette årtusind. Lige nu kaemper Ståle Solbakkens mandskab reelt en desperat kamp for bare at komme ind i top seks.

Derfor blev Nicolai Boilesen, Robin Olsen og Federico Santander også hjemme fra udflugten til Madrid, hvor FCK endegyldig­t røg ud af Europa League.

Det skete i lyset af, at der forude venter tre vigtige kampe inden for bare én uge – mod OB, Hobro og AGF. To af modstander­ne er tilmed skarpe konkurrent­er i jagten på at nå de eftertragt­ede slutspilsp­ladser.

Har ikke slået til

– Ingen hold i verden vinder ligaen hvert år. Det er en svaer situation, vi befinder os i, og det kan ikke kun tilskrives de mange vigtige spillere, der har forladt klubben.

– Vi har alle et ansvar for den situation, vi befinder os i. Vi har som hold ikke slået til. Men der er ingen grund til at pege fingre ad enkelte

Vi har alle et ansvar for den situation, vi befinder os i. Vi har som hold ikke slået til

spillere. Med den alder og erfaring, jeg har, forsøger jeg at tage et større ansvar på banen, forklarer Nicolai Boilesen, der har brugt meget tid på at bearbejde den sportslige nedtur med FC København i denne saeson.

– Når det ikke går godt på dit arbejde, er det naturligt at tage problemern­e med hjem.

– Sådan har jeg det også. Hvis vi har tabt en kamp, er jeg i dårligt humør. Men jeg kan ikke undgå at blive glad, hvis jeg kommer hjem og ser min datter, Nala, på 15 måneder stå i døråbninge­n med et stort smil.

– På den måde får hun mig til at ’glemme’ problemern­e. Hun har helt sikkert vaeret med til at give mit liv et andet perspektiv, forklarer Nicolai Boilesen.

Han er overbevist om, at det vaeret meget sundt for ham at beskaeftig­e sig med andet end fodbold.

– Da jeg spillede i Ajax, taenkte jeg fodbold 24 timer i døgnet. Det betød alt for mig. Jeg tror, at jeg er blevet en bedre spiller af at taenke på noget andet, når jeg har fri. Jeg er i hvert fald blevet meget mere fokuseret, når jeg er på arbejde.

Ser altid kampene igen Hidtil har Ståle Solbakken smidt ham lidt rundt mellem midtstoppe­r- og venstre

 ?? FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN ?? Ikke godt nok – Det er en svaer situation, vi befinder os i, og det kan ikke kun tilskrives de mange vigtige spillere, der har forladt klubben, erkender FCK’s Nicolai Boilesen, der normalt altid plejer at spille med om topplaceri­ngerne i ligaerne.
FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN Ikke godt nok – Det er en svaer situation, vi befinder os i, og det kan ikke kun tilskrives de mange vigtige spillere, der har forladt klubben, erkender FCK’s Nicolai Boilesen, der normalt altid plejer at spille med om topplaceri­ngerne i ligaerne.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark