Ekstra Bladet

Jeg taenker meget på VM

-

Han fik debut på landsholde­t i efteråret 2011, blev skadet og kom aldrig med til EMslutrund­en i Ukraine og Polen året efter.

Siden har Danmark glippet to slutrunder – 2014 og 2016. Nu drømmer Nicolai Boilesen om sin første slutrunde og en plads i den 23 mand store trup, som landstraen­er Åge Hareide sender til Rusland med afrejse 11. juni, hvor Peru, Australien og Frankrig venter i gruppespil­let ved VM.

– Selvfølgel­ig taenker jeg meget på VM. Jeg tror, at alle danske fodboldspi­llere med mulighed for VM drømmer om at vaere med. VM er bare det største, man kan opnå som fodboldspi­ller.

– Udgangspun­ktet er bare, at jeg skal praestere stabilt for FCK, før VM kan blive aktuelt, siger Nicolai Boilesen, der står noteret for 15 landskampe – den seneste ligger tre år tilbage.

Ingen plads i midten

Boilesens ulempe i konkurrenc­en er, at han er blevet kastet rundt i forsvaret i FCK både som midtstoppe­r og back.

– Jeg ved godt, at jeg ikke kommer til VM som midtstoppe­r, fastslår Nicolai Boilesen.

– Det er klart, at mit VMkandidat­ur bliver styrket, hvis jeg spiller de naeste 20 kampe som venstre back. Omvendt kan jeg ikke se, at det er afgørende om jeg spiller 13 eller 20 kampe som venstre back.

– Hvis Åge Hareide tager mig med, skal det vaere, fordi han kender mine kvaliteter, og fordi jeg defensivt er meget stabil. Samtidig føler jeg, at jeg har meget at bidrage med offensivt, forklarer Nicolai Boilesen.

Stoppet af en skade

Han er formentlig i skarpest konkurrenc­e med Riza Durmisi om en plads, hvis alle mand er klar. Åge Hareide har haft Jens Stryger Larsen som sit førstevalg i venstre forsvarssi­de på trods af, at han er højrebenet.

Det er klart, at mit VM-kandidatur bliver styrket, hvis jeg spiller de naeste 20 kampe som venstre back

– Jeg føler, jeg har meget at bidrage med til VM-truppen. Derfor håber jeg på at vise mig frem i marts og samtidig få chancen i de to testkampe senere i marts, siger Nicolai Boilesen, der i november var kandidat til truppen til playoffkam­pene mod Irland, men en forstraekn­ing gjorde, at han ikke kom i betragtnin­g.

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Nicolai Boilesen jubler efter at have scoret sejrsmålet til 2-1 i venskabska­mpen mod Norge i 2013.
FOTO: LARS POULSEN Nicolai Boilesen jubler efter at have scoret sejrsmålet til 2-1 i venskabska­mpen mod Norge i 2013.
 ?? FOTO: JONAS OLUFSON ?? Hjemvendte Nicolai Boilesen blev praesenter­et som ny FC København-spiller i sommeren 2016.
FOTO: JONAS OLUFSON Hjemvendte Nicolai Boilesen blev praesenter­et som ny FC København-spiller i sommeren 2016.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark