Ekstra Bladet

TYSK SENSATION

-

Der var høj intensitet, laekre scoringer, et braendt straffesla­g og masser af drama, da Tyskland slog de canadiske storfavori­tter med 4-3 i ishockeytu­rneringens ene semifinale ved vinter-OL.

Det var to hold, der var meget opsatte på at komme i finalen.

Flere gange røg spillerne i totterne på hinanden, hvor dommerne måtte bryde ind.

Temperamen­tet resultered­e også i flere udvisninge­r kampen igennem.

Efter to canadiske udvisninge­r oven i hinanden kom Tyskland to maend i overtal godt midtvejs i første periode, og det udnyttede Brooks Macek til overrasken­de at bringe tyskerne foran 1-0.

I anden periode trak tyskerne sig tilbage på isen, stod godt defensivt og spillede på kontra.

Det gav pote, da tyskerne bragte sig foran 2-0 efter et fremragend­e opspil.

3-0-målet kom få minutter efter, da Frank Mauer leverede en fraek scoring, da han stak sin stav mellem benene for at sende pucken bag om ryggen ind bag en chanceløs Kevin Poulin i Canada-målet.

Møder ’Rusland’ i finalen

Kort efter bragte Canada spaending tilbage i kampen med en reducering til 3-1.

Det blev dog ikke et vendepunkt for Canada.

I stedet scorede Tyskland fire minutter senere til 4-1 på et afrettet langskud. Spaending kom der igen i tredje periode, da Canada først fik reduceret til 2-4 og senere til 3-4 med ti minutter tilbage.

Canada pressede på, men Tyskerne holdt stand resten af kampen.

Finaleplad­sen er Tysklands bedste resultat nogensinde i OL-regi.

Det blev til en favoritsej­r, da de russiske ishockeyhe­rrer, der stiller op under olympisk flag, slog Tjekkiet 3-0 i den anden semifinale.

Finaleplad­sen sikrer de russiske herrer det bedste resultat ved vinter-OL siden 1998, hvor det blev til sølv.

Finalen spilles søndag klokken 05.10 dansk tid.

?? FOTO: AP ?? Tyskland vandt overrasken­de med 4-3 over stormagten fra Canada i semifinale­n i ishockey. I finalen møder de det russiske mandskab.