Ekstra Bladet

Det kickstarte­de Dick

-

et saerdeles velfungere­nde sexliv sammen med sin 50-årige kaereste, Anette.

siden, Dick Kaysøs penis mistede livet. Det begyndte, da han blev opereret i knaeet. Narkoselae­gen skulle laegge et kateter op i hans inderlår, men det ramte en nerve, hvilket betød, at hans underben blev følelseslø­st. Efterfølge­nde fik han nogle kramper i benet, som blev daempet med medicin.

– Medicinen virkede, men jeg opdagede ikke i tide, at den også havde en fatal daempende effekt på min ellers meget ivrige 'svend' mellem mine ben. Den blev mindre og mindre, og til sidst blev den også helt slap. Den visnede, og til sidst måtte jeg konstatere, at medicinen havde gjort mig impotent.

– Min lille 'svend' var simpelthen død. Det var et sørgeligt syn!

Men Dick Kaysø have et sexliv, og han gik

ville derfor til sin egen laege for at få en snak om, hvad han kunne gøre. Laegen foreslog, at han Fysioterap­eut Per Andersen bruger ESWT, der er 'fokuseret shockwawe-terapi', til at hjaelpe maend, der lider af manglende rejsning og impotens. Det var den lille maskine, der naermest som et kabel til et dødt bilbatteri, kickstarte­de Dick Kaysøs 'døde' penis, og som nu betyder, at han kan få rejsning og holde den stiv så laenge, at han kan gennemføre de samlejer, han har lyst til.

– Behandling af impotens består generelt i at få sat gang i en raekke processer, der spiller sammen og supplerer hinanden. Og behandling­smulighede­rne er mange og meget forskellig­e, forklarer Per Andersen.

Trykbølger­ne er saerligt effektive til maend, der har rejsningsb­esvaer på grund af problemer med blodkar.

Andre, der lider af impotens af andre grunde, kan have glaede af at kickstarte processen et helt andet sted i kaeden ved hjaelp af andre metoder, fastslår han.

Men ESWT, som er en af de nyeste metoder, har vist sig at vaere saerdeles effektiv. Behandling­en foregår ved, at man fører et trykbølgeh­oved ned omkring skridtet og på penis' svulmelege­mer, prøvede at tage Viagra.

I jagten på et bedre sexliv fandt Dick Kaysø hurtigt ud af, at markedet bugner af den slags piller.

Men jeg opdagede også, at potens-piller desvaerre også kunne have nogle ubehagelig­e bivirkning­er som hovedpine og kvalme, hvilket ikke var saerlig flatterend­e at opleve under et samleje, siger han og konstatere­r, at han dog sjaeldent nåede så langt, for potens-pillerne virkede slet ikke på ham. hvorefter bølgerne stimulerer nervebaner og danner nye blodkar.

Per Andersen forklarer, at når man har fået genskabt de nye blodkar og oplever, hvordan penis igen kan blive stiv og holde rejsningen, så vender glaeden og lysten tilbage. Det betyder indirekte, at man derfor bliver mere aktiv, hvilket igen er med til at forstaerke processen yderligere og holde den i gang.

– Med denne behandling vil fem til ti behandling­er vaere nok til at få potensen tilbage. Og derefter vil en enkelt behandling om året formentlig­t vaere tilstraekk­eligt, siger han og forklarer, at der er en lang raekke meget forskellig­e både fysiske og psykiske grunde til, at maend bliver impotente. Lige fra stress og depression til svaere sygdomme eller skader.

– Derfor er der også mange forskellig­e måder at behandle impotens og manglende rejsning på, siger han og pointerer, at han udelukkend­e vil give ESWT til folk, der selvfølgel­ig skal vaere helt afklarede hos laegen først – og maend, der f.eks har hjerteprob­lemer eller er blevet opereret for prostatakr­aeft, vil han ikke give bølge-terapien.

– Man skal tage potens-pillen en halv time før samleje, så man skal derfor i dén grad vaere på forkant med sit sexliv, hvilket kan vaere noget akavet. For mig betød det tilmed, at når der var optakt til noget, og jeg taenkte, at NU er den der, begyndte jeg at eksperimen­tere med at tage en ekstra halv pille i håb om, at det så alligevel ville virke denne gang. Men det advarede min laege mig imod, fordi det kan medføre en forhøjet risiko for at få en blodprop, fortael-

 ?? FOTO: JONAS OLUFSON FOTO: JONAS OLUFSON 24. februar 2018 ?? DET ER FIRE ÅR – Min ellers så ivrige lille 'svend' blev helt slap og døde. Men jeg ville have et sexliv, så jeg gjorde noget ved det. Og det hjalp, fortaeller Dick Kaysø, der nu vil hjaelpe sine impotente medbrødre med at få et bedre liv....
FOTO: JONAS OLUFSON FOTO: JONAS OLUFSON 24. februar 2018 DET ER FIRE ÅR – Min ellers så ivrige lille 'svend' blev helt slap og døde. Men jeg ville have et sexliv, så jeg gjorde noget ved det. Og det hjalp, fortaeller Dick Kaysø, der nu vil hjaelpe sine impotente medbrødre med at få et bedre liv....

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark