Ekstra Bladet

Jeg ved godt, at jeg undrer mig, fordi jeg selv er ufatteligt lav med mine 148 centimeter. Alle maend er højere end mig

-

Kvinder vil have høje maend. Åbenbart er det helt normalt, at kvinder stiller krav til maends udseende – krav, der er lige så tåbelige som dem, vi slår os selv i hovedet med og selv bliver målt på. Kvinder virker ret enige om, at maend under 1,80 ikke er sexede. Laes dameblade, spørg veninderne, eller tjek en dating-app. Han kan vaere nok så laekker, succesfuld, rig og god mod dyr og børn; det taeller ikke, hvis han ikke er høj. Det er det mest åndede. Saerligt når kvinder kaemper for ikke at blive vurderet som krop alene, når vi kaemper for at blive taget alvorligt. Skal vi virkelig bruge vores taletid på maends højde?

Faktisk er jeg bedøvende ligeglad med andres holdninger til udseende, både kvinder og maend. Jeg bliver helt tør i munden og i trussen, når f.eks. maend skal fortaelle mig, hvornår kvinder er ’rigtige kvinder’, som de jo ofte gør i blade og aviser. Men mange damer er pjattede med at laese, hvad isaer kendte maend mener om kvinder. Hvorfor i alverden er det interessan­t på nogen måde?

kroppe er udsat for debat, blikke og holdninger fra fødslen. Vi skal vaere smukke eller i hvert fald arbejde på at blive det. Mange kvinder bruger sindssygt meget krudt på at spaege eget kød, stramme og trimme, vaere i krig mod sin krop. I stedet for bare at vaere til, vaere mennesker. Vi er ikke sat i verden for at få andres bekraeftel­se af, at vi er okay, som vi er. For det er vi. Punktum. Flere og flere siger fra over for den objektivis­ering … men de vil stadig ikke ses med en mand, der er under en vis højde.

Sjovt nok er højden det eneste, en mand ikke kan aendre. Så medmindre han er Prince (aeret vaere hans lille, lilla minde!), er en mindre høj mand dømt ude fra start. Du godeste, hvor må nogle damer gå glip af gode, sexede maend (også uden hael) på den konto. Jeg ved godt, at jeg undrer mig, fordi jeg selv er ufatteligt lav med mine 148 centimeter. Alle maend er højere end mig. Men kan de så vaere for høje? Nej. Hvis man laegger ham ned, så går det jo nok. Det vigtigste for mig er personligh­eden. Hvordan jeg har det i selskab med ham.

Jeg har datet maend i alle højder. Tynde maend, tykke maend, skaeggede maend, skaldede maend og helt gennemsnit­lige maend. Nogle af de mest fascineren­de har helt klart vaere dem, der var ‘meget mand på mindre plads’. Som om de kondensere­de deres mandighed, de var mere intensiver­ede. De hvilede i sig selv, de var helt ligeglade med at vaere under 1,80, eller om kendis-damer ville knalde med dem. De havde selvtillid nok til at mene, at de kunne nedlaegge dem, de selv taendte på. Og dét er sexet.

bliver i mindre grad snakket om af andre, hverken som sexsymbole­r eller i det hele taget. Maend rocker deres farkroppe med dunk og bliver hyldet for det. Og taenk engang! De maend laeser ikke dameblade og den slags. De laeser ikke om kendte kvinders holdning til, hvornår maend er mest sexede og naturlige. De går ikke i bootcamp for at trimme far-kroppen, fordi en kvinde siger, de bør. Eller laerer at gå i høje haele, fordi kvinder siger, at de taender på højde. Muligvis klikker maend på en ung model i undertøj, der siger to ord om, hvad der skal til for at score hende. Det er måske forskellen, mine damer og herrer! Maend går efter en manual, selv når de ikke har en chance, kvinder går efter at blive bekraefted­e i, at de er vaerd at score i det hele taget. At de gerne må vaere her. Maend søger ikke samme bekraeftel­se fra kvinder, kendte eller ukendte, så skal vi kvinder ikke også bare droppe det? Og nyde hinanden, som vi er?

 ?? FOTO: SHUTTERSTO­CK.COM ?? KVINDER OG DERES MAENDS UDSEENDE Fejlfinder-kulturen blandt mange kvinder giver bagslag – de går glip af en masse laekre maend, der måske bare lige er to centimeter lavere, end kvinderne vil have.
FOTO: SHUTTERSTO­CK.COM KVINDER OG DERES MAENDS UDSEENDE Fejlfinder-kulturen blandt mange kvinder giver bagslag – de går glip af en masse laekre maend, der måske bare lige er to centimeter lavere, end kvinderne vil have.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark