Ekstra Bladet

Praecis og lynhurtig samurai

- PRIVATFOTO

FØRSTE GANG,

jeg hørte om Isao Machii, var via en YouTube-video, som jeg varmt kan anbefale. Søg på ’samurai cutting gun pellet’, og se den lynhurtige japaner nå at hive sit samuraisva­erd op af hylsteret og skaere en lillebitte kugle over, der bliver affyret mod ham med en pistol. Gør dig selv en tjeneste, og se det med egne øjne.

IFØLGE EKSPERTER

kan han umuligt nå at registrere det hele visuelt – der må vaere helt andre sanser på spil. Hans opfattelse af tid og rum er ikke helt normal, og der spekuleres i, om han er i besiddelse af en saerlig sans, der gør ham i stand til at opfatte og reagere på hurtige bevaegelse­r, inden vi andre kan nå at klø os i nakken.

DE EKSTREMT HURTIGE

reflekser og den nøje praecision har givet ham flere verdensrek­order. I Guinness Rekordbog står han blandt andet noteret for verdens hurtigste 1000 stik med et svaer og flest stik i en stråmåtte på tre minutter. Derudover har han også skåret verdens hurtigste tennisbold midt over, da den kom flyvende mod ham med 820 kilometer i timen.

Til sammenlign­ing er rekorden for verdens hurtigste serv på 263 kilometer i timen, som blev sat af den australske tennisspil­ler Sam Groth, da han hamrede bolden afsted mod sin chanceløse modstander. Mod Machii ville Groth dog vaere nødt til at finde helt andre kraefter frem.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark