Ekstra Bladet

Helt fra start har formålet med Auroville vaeret at bringe mennesker sammen uanset køn, race og nationalit­et

-

og en fransk kvinde kendt som ’Moderen’ af Auroville og en masse frivillige.

VED INDVIELSEN

deltog 5000 mennesker fra 124 nationer, og repraesent­anter fra hver nation medbragte jord fra hjemlandet, der symbolsk blev blandet sammen i en urne, der stadig i dag står placeret ved siden af Matrimandi­r i det store åbne område midt i Auroville, der kaldes fredsområd­et. I dag er Aurovilles befolkning­stal på 2500 indbyggere fra 50 forskellig­e nationer, inklusive en håndfuld danskere. Antallet er støt stigende. Mens byens omfang udvides, strømmer flere og flere til – og medregnes midlertidi­ge beboere som mig, er antallet langt højere. Siden indvielsen i 1968, er Auroville vokset gevaldigt, og scenariet er forvandlet dramatisk fra at vaere et tørt og ørkenligne­nde område til grøn og frodig skov efter plantninge­n af mere end tre millioner traeer.

AUROVILLE ER

et fascineren­de eksperimen­t, hvor der forskes i, hvordan man kan opfylde menneskehe­dens fremtidige kulturelle, miljømaess­ige, sociale og spirituell­e behov. Byen er allerede en succes i den forstand, at miljøet er blevet mere mere livligt, og det gavner ikke kun borgerne, men også dyre- og plantelive­t. Derudover er der skabt en velfungere­nde, baeredygti­g by og et sted, hvor folk samarbejde­r mod et faelles mål, som ikke er økonomisk gevinst, men udvikling af hvert individs bevidsthed. Her har folk mulighed for at udleve sine drømme eller skabe nogle helt nye. Mange har genfundet livsglaede­n ved at arbejde for et faellesska­b efter at have forladt rotteraese­t og en karriere, som egentlig ikke gjorde dem glade. I Auroville kan du møde masser af spaendende mennesker med

 ??  ??
 ?? PR-FOTO ?? Byens restaurant­er og caféer disker op med laekker mad fra rundt omkring i verden. Indisk mad er dominerend­e, men på grund af byens multikultu­relle natur er det ofte muligt at få mad fra mange forskellig­e køkkener.
PR-FOTO Byens restaurant­er og caféer disker op med laekker mad fra rundt omkring i verden. Indisk mad er dominerend­e, men på grund af byens multikultu­relle natur er det ofte muligt at få mad fra mange forskellig­e køkkener.
 ?? PR-FOTO ?? Matrimandi­r står smukt midt i fredsområd­et i det centrale Auroville.
PR-FOTO Matrimandi­r står smukt midt i fredsområd­et i det centrale Auroville.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark