Ekstra Bladet

FEM TING DU BØR OPLEVE

-

1

Det røde tårn er byens vartegn og kan ses fra hele byen. Man har en fantastisk udsigt fra tårnet både ud over byen og ud over Middelhave­t. Vil man ind i tårnet og kigge, koster det penge, men det er i den beskedne ende.

2

Det gamle skibsvaerf­t.

Når man alligevel besøger det røde tårn, kan man lige så godt også besøge det gamle skibsvaerf­t, der ligger lige ved siden af. Her finder man nogle af alle de gamle fund, man har gjort af gamle både og diverse affekter fra gammel tid.

– Førhen kunne man ikke komme derind, da vejen var blokeret af vandstande­n omkring det røde tårn, som man skal forbi for at komme derhen, men det kan man nu, siger Christel Wagner Öztürk.

3

Alanya-borgen

er også et besøg vaerd. Den store borg, som deler byen i øst og vest, har en fantastisk historie. Turen op byder på mange hyggelige restaurant­er og boder med håndlavede duge, sokker og meget andet.

Her vil man også støde på Tophane, som er navnet på den gamle bydel. Her er der hyggelige brunchsted­er, butikker og hoteller. Borgen er egentlig mere en ruin, hvor man kan ane konjunktur­erne af, hvad der har vaeret engang lidt stil med Hammershus på Bornholm.

– Det er en fin historisk vandretur at gå rundt i deroppe langs den gamle borgmur. Man finder også resterne af en gammel kirke, siger Christel Wagner Öztürk.

4

Damlatas-grotten.

Den populaere drypstensh­ule menes at vaere mere end 1000 år gammel, og det siges, at hvis man har astmaprobl­emer, skulle det have en positiv virkning at opholde sig i hulen et par timer dagligt.

5

Strandene.

Kleopatra-stranden ligger på den vestlige side, mens Keykubat-stranden ligger på den østlige side af borgen. Hver sommer i højsaesone­n er der koncertarr­angementer på Palm Beach, der ligger på Kleopatra-siden, naermere bestemt på strand nummer 1 ved Damlatas-grotten.

Det er det første stykke strand, der støder op til borgklippe­n.

Når arrangemen­tet White Night afholdes, er der stor fest på Palm Beach. Her fester de unge iført hvidt tøj til diverse former for dansevenli­g musik.

– White Night er meget for unge mennesker, der kommer for at feste det meste af natten. Det er ikke så meget mig, men koncertern­e er hyggelige, mener Christel Wagner Öztürk.

 ?? FOTO: ALL OVER PRESS ?? Det røde tårn er Alanyas historiske vartegn.
FOTO: ALL OVER PRESS Det røde tårn er Alanyas historiske vartegn.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark