Ekstra Bladet

ØVRENDER MIG Kommunen: Søg aktindsigt

-

Chefen for beskaeftig­else og indsats i Horsens Kommune er bekendt med Bent Hansens situation. I januar var han tilfreds med, at Bent nu kunne komme i fleksjob.

– Det er altid dejligt, når nogle af vores borgere helt eller delvist overgår til ordinaer beskaeftig­else, sagde Bjarke Hilding Thomsen.

Nu vil han dog ikke kommentere jobcentret­s holdningsa­endring. I stedet fortaeller han, at der gaelder samme regler for alle.

– For at få et fleksjob skal man gennem et rehabilite­ringsteam. Det betyder, at der for folk med nedsat arbejdsevn­e skal undersøges, hvor meget de kan holde til at arbejde.

– Derefter skal man vaere et sted i en rum tid, hvor man beviser, at man kan arbejde de givne timer om ugen. Når vi så vurderer, at man er klar, skal man have en laegeerkla­ering fra sin egen laege.

– Men i det her tilfaelde har den pågaeldend­e person jo vaeret gennem netop de ting, du naevner – og er blevet godkendt. Hvorfor skal han gennem samme proces igen?

– Når man har vaeret i praktik, og man bliver enig om, at nu er vi der, hvor vi skal tale fleksjob, så skal vi have lavet en beskrivels­e af, hvad der er muligt for den person at løfte af arbejde, og det kunne godt vaere der, hvor vi er i denne sag, siger Bjarke Hilding Thomsen.

– Hvad mere kan Bent Hansen gøre for at få det fleksjob, han så braendende ønsker sig?

– Vi opfordrer ham til at søge aktindsigt, for det er rigtig svaert at udtale sig om denne konkrete sag.

– Vi kan blot sige, at når man er på kontanthja­elp, og det bliver vurderet, at man skal i kontakt med rehabilite­ringsteame­t, så laver de en beskrivels­e, hvor egen laege blandt andet skal udforme en erklaering. Derefter får man et endeligt møde, hvor det bliver besluttet, om man skal i fleksjob eller ej.

 ?? PRIVATFOTO ?? Giver ikke op
48-årige Bent Hansen blev lovet et fleksjob, men nu traekker kommunen i land, og det vil han selvfølgel­ig ikke finde sig i.
PRIVATFOTO Giver ikke op 48-årige Bent Hansen blev lovet et fleksjob, men nu traekker kommunen i land, og det vil han selvfølgel­ig ikke finde sig i.
 ?? FOTO: MATHIAS SVOLD/ RITZAU SCANPIX ?? Bent Hansen er mere end klar til at begynde i fleksjob, men nu traekker sagen ud fra kommunens side.
FOTO: MATHIAS SVOLD/ RITZAU SCANPIX Bent Hansen er mere end klar til at begynde i fleksjob, men nu traekker sagen ud fra kommunens side.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark