Ekstra Bladet

Modbydelig­e burkaer

-

To skribenter var ude med snøren i lørdagens nationen!. Den ene er iført vintertøj, den anden er forarget over, at nogle af os går i for små sko, når det gaelder maskerings­forbuddet – og isaer over, at japanske turister med gaze-masker for munden kan risikere, at politiet står og river maskerne af.

Hold nu op. Det er slet ikke det, det handler om. Sådan en gaze-maske kan vist kun rumme en lille lynkineser og ikke et automatvåb­en, men det kan en burkaklaed­t nemt skjule.

Jeg er mest forbavset over, at kvinderne her i Danmark ligefrem demonstrer­er for at gå klaedt, som de vil, når deres medsøstre fra deres respektive hjemlande kaemper for at slippe af med den helt igennem uhyrlige kvindeunde­rtrykkende dragt.

Men begge to kan tage det helt roligt; går det, som det plejer, så bliver burkaen et almindelig­t syn – ligesom brølet har lagt sig efter tørklaede-debatten for år tilbage.

Svinekød og alt muligt andet ved dansk levevis var slet ikke til debat, hvis indvandrer­e/flygtninge bare gad at rette sig efter det omgivende samfund, som de selv har valgt at leve i.

Hvis det skal vaere fremtidens Danmark, så går jeg gerne i for små sko, for det her er mit land, som bare ligger begge kinder til over for urimelige krav, der med tiden bliver opfyldt. Maskerings­forbuddet var slet ikke på tale, før de første modbydelig­e burkaer trådte ud i offentligh­eden.

J. Hartmann

Gl. Holmegårds­vej 7 Hillerød

 ?? FOTO: MICHAEL KAPPELER/AP ?? J. Hartmann bryder sig ikke om burkaer.
FOTO: MICHAEL KAPPELER/AP J. Hartmann bryder sig ikke om burkaer.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark