Ekstra Bladet

BRØNDBYS BEDS TE STIME I 13 ÅR

Alexander Zorniger kalder det unødvendig­t, at Paulus Arajuuri fik gult og afsoner karantaene torsdag – Kasper Fisker og Hjörtur Hermannsso­n vender tilbage til holdet

- MADS GLENN WEHLAST ANDERS JENSEN mgw@eb.dk; aj@eb.dk

Sejre giver selvtillid. Men 6-1-sejren over Helsingør var ikke det store tema i Brøndby-lejren efter den 16. kamp i traek, hvor Alexander Zornigers tropper forlod banen uden at tabe.

Brøndby har lige nu gang i den bedste stime i 13 år. Ikke siden mesterskab­s-saesonen i 2005 har de blå-gule spillet så mange kampe uden at tabe. Dog mangler de stadig tre kampe som ubesejret for at tangere rekorden fra 2005.

I Brøndby-lejren ser man frem mod saesonens hidtil største opgave torsdag, hvor førsteplad­sen er på spil i opgøret mod FC Midtjyllan­d på udebane.

Må undvaere stopper

– Offensivt leverede vi en rigtig god kamp, mens vi specielt før pausen lavede for mange defensive fejl. Og så var det et unødvendig­t gult kort, som Paulus (Arajuuri, red.) fik, konstatere­r Alexander Zorniger, der må undvaere finnen på torsdag i Herning. Til gengaeld kan han glaede sig over, at Kasper Fisker og Hjörtur Hermannsso­n vender retur efter at have afsonet karantaene mod Helsingør.

Alexander Zorniger havde torsdagens opgør i tankerne undervejs i kampen mod Helsingør. Derfor blev Benedikt Röcker skiftet ud i pausen og Christian Nørgaard flået ud ti minutter inde i anden halvleg. De var i farezonen for karantaene, hvis de fik et kort.

– Vores angribere er rigtig godt kørende for tiden. Vi laver mange mål og skaber utrolig mange chancer, men vi må også erkende, at vi mod Helsingør giver for mange chancer vaek. De får tre store muligheder, og det må ikke ske mod FC Midtjyllan­d, for så er der en stor risiko for, vi bliver straffet, siger Christian Nørgaard.

Vores praemisser

Han har vaeret i Brøndby siden 2013 og har således oplevet klubbens forvandlin­g fra en storklub i dvale til en seriøs titelbejle­r her i 2018. En gigantisk forvandlin­g specielt efter Alexander Zornigers ankomst.

– I denne saeson er der en helt speciel følelse og tro på, at vi kan opnå noget stort. Derfor kilder det lidt ekstra i maven, når jeg løber på banen, forklarer Christian Nørgaard.

Han er overbevist om, at Brøndby kan rejse til heden og vinde opgøret over ligaens bedste hjemmehold, der har ti sejre og én uafgjort i 11 kampe.

– Jeg vil ikke se frygt eller for meget respekt, når vi går på banen. Hvis vi skal vinde den kamp, handler det om at spille kampen på vores praemisser. Vi skal have bolden på jorden og spille hurtigt, så kan vi besejre dem. Det viste vi sidste år i pokalturne­ringen, hvor vi vandt i Herning.

Selvtillid

– Vi skal undgå duelspille­t og sørge for, at de ikke får for mange dødbolde, som er deres store styrke. Men de har også et par dygtige individual­ister i Gustav Wikheim og Mikkel Duelund, som vi skal vaere opmaerksom­me på, pointerer Christian Nørgaard.

Han vil ikke pege på en favorit, men erkender, at der står meget på spil for Brøndby i torsdagens aftenkamp i Herning.

– Det er klart, at hvis vi taber, bliver vi haegtet lidt af i guldkampen. Men det er ikke mesterskab­et, der bliver afgjort på torsdag, pointerer Christian Nørgaard og understreg­er, at Brøndby-spillerne ikke kan bruge saesonprem­ierens 4-0-sejr over FC Midtjyllan­d til noget som helst forud for torsdagens kamp.

– FC Midtjyllan­d har skiftet system og ikke tabt i lang tid. Det er et hold, der ligesom os har masser af selvtillid, fastslår han.

Det er klart, at hvis vi taber, bliver vi haegtet lidt af i guldkampen

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? For stor en mundfuld
Brøndbys Teemu Pukki inde i netmaskern­e har scoret til 5-1, og Helsingørs målmand, Aris Vaporakis, skaelder ud. Brøndby var simpelthen for stor en mundfuld for Helsingør.
FOTO: LARS POULSEN For stor en mundfuld Brøndbys Teemu Pukki inde i netmaskern­e har scoret til 5-1, og Helsingørs målmand, Aris Vaporakis, skaelder ud. Brøndby var simpelthen for stor en mundfuld for Helsingør.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark