Ekstra Bladet

Han har X-faktor

Robert Skovs forløsende frisparksd­røn var også et resultat af forhandlin­ger med FCK’s fysiske traener om at få lov at øve det

- TROELS CHRISTENSE­N

Der lå flere historier bag det drøn, som efter en time gjorde Robert Skov-hugger til matchvinde­r mod OB og forløste tre vigtigt point til FCK.

Skuddet faldt, da FCK’s traenerbae­nk var lige ved at skifte den 21-årige ud. Og det var en perle, som der ligger en hel del traening bag. Paradoksal­t nok med restriktio­ner.

FCK’s fysiske traener Anders Storskov har nemlig bed Robert Skov om at daempe dødboldtra­eningen lidt af frygt for en overbelast­ningsskade.

Mange kampe

Men selv om en storskov vel har større status end en skov, fik de to talt sig til rette, afslørede den glade målscorer en frosthård time efter scoringen.

– Anders har vaeret lidt bekymret for, om jeg skulle overbelast­e lysken, hvis jeg stod en halv time efter traening og sparkede frispark. Vi har mange kampe på kort tid, så det havde jeg fuld forståelse for.

– Men vi har talt os til rette, og det er dejligt, at det er sådan en åben en klub, hvor man kan tage dialogen, give kritik og byde ind.

Lørdagens traening bød således på en skarp frisparkss­kytte, kunne Ståle Solbakken bekraefte.

For beskeden

– Jeg sagde til mine to sønner i går, at jeg havde set Robert sparke frispark til traening, så de skulle følge godt med i morgen, smilede nordmanden, der frygter, at Skov er for ydmyg, når det handler om at bemaegtige sig til de tildømte frispark.

– Han er lidt for beskeden, når gribbene kommer.

Indkøbet fra Silkeborg kunne dog fortaeller, at Viktor Fischer endda havde opfordret ham til at sparke, og det gjorde han så – ind bag en spraellend­e Sten Grytebust.

– Det var lidt langt udefra, men jeg rammer den godt, sagde Skov, der godt havde bemaerket, at Rasmus Falk i de sekunder stod klar til indskiftni­ng.

– Det var min svageste praestatio­n for FCK indtil nu, så ja, det frispark kom på et godt tidspunkt, smilede han.

Banens bedste

– Det har vaeret lige ved og naesten i mine første kampe for FCK, så det var selvfølgel­ig dejligt at se den gå ind, og mit første mål betyder da meget for mig. Men det var altså sindssygt vigtigt, at vi fik tre point i dag.

– Det var positivt at holde nullet, og vores to stoppere, der har fået så meget kritik, spillede en rigtig god kamp. Der er kvaliteter i holdet til noget rigtigt stort.

Også Ståle Solbakken var glad for sit centerfors­var i dagens kamp, og isaer for Denis Vavro. Det glaedede ham tydeligvis at kunne fremhaeve ham som banens bedste.

– Han var rigtigt god i Madrid og også i Herning på naer et enkelt hovedstød. Han er en fantastisk fodboldspi­ller, sagde han.

En god skole

Og så glaedede han sig selvsagt over, at Robert Skov havde leveret.

– Han har x-faktor og er taktisk discipline­ret. Han kommer fra en god skole i Silkeborg, og han har vaeret laerevilli­g. Han tør mere nu. I begge Madrid-kampe har han ikke vaeret bange for at saette sin modstander. Han har vaeret staerk psykisk, roste han.

Lidt efter erkendte OBtraener Kent Nielsen – denne aften i lange bukser – at han da godt kunne have brugt den scoring, der afgjorde en chancefatt­ig, fysisk betonet og i lange perioder temmelig trist kamp.

– For mange ting lykkedes for os i forhold til det taktiske. Men vi får jo ikke det mål, som afgør fodboldkam­pe, konstatere­de han og lignede en mand, der godt kunne bruge en rigtig Skovhugger.

Jeg sagde til mine to sønner i går, at jeg havde set Robert sparke frispark til traening, så de skulle følge godt med i morgen

Vores to stoppere, der har fået så meget kritik, spillede en rigtig god kamp

 ?? FOTO: JENS DRESLING/RITZAU SCANPIX ?? – Det var lidt langt udefra, men jeg rammer den godt, sagde Robert Skov efter kampen. Han havde ikke spillet sin bedste kamp for FCK indtil drømmehugg­et, som også blev kampafgøre­nde.
FOTO: JENS DRESLING/RITZAU SCANPIX – Det var lidt langt udefra, men jeg rammer den godt, sagde Robert Skov efter kampen. Han havde ikke spillet sin bedste kamp for FCK indtil drømmehugg­et, som også blev kampafgøre­nde.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark