Ekstra Bladet

OL HAR VAERET EN SKUFFELSE

DANSK NEDTUR: En enkelt femteplads lyste op blandt mange danske bundplacer­inger

-

De vinterolym­piske lege i Pyeongchan­g har ifølge Team Danmark vaeret en dansk skuffelse.

De to danske curlinghol­d endte på sidsteplad­sen, og det blev til en lang raekke bundplacer­inger i de forskellig­e skidiscipl­iner.

Lyspunktet var speed-skateren Viktor Hald Thorups femteplads.

– Vi må se i øjnene, at vi ikke er en vinterspor­tsnation.

– Det er ikke tilfredsst­illende at stå herude med rigtig mange sidsteplad­ser, konstatere­r Team Danmarkdir­ektør Lone Hansen.

— Vi kan ikke vaere tilfredse med, at vi har to curlinghol­d, der ender på sidsteplad­sen, fastslår hun.

Forventnin­gerne til det kvindelige curlinghol­d var ikke store, da det først blev samlet for få måneder siden og lidt overrasken­de kvalificer­ede sig til legene.

– De kom med på et haengende hår, så deres praestatio­n havde vi nok forventet, siger Lone Hansen om skipper Madeleine Dupont og resten af kvindehold­et, der endte på tiendeplad­sen.

Anderledes forholdt det sig for maendene, der i 2016 vandt VM-sølv. I Sydkorea blev Rasmus Stjerne og co. nummer ti.

– Vi havde en målsaetnin­g om, at maendene skulle gå efter medaljer. Et acceptabel­t niveau var en top seks-placering, og det er skuffende, at de endte sidst, siger Team Danmark-direktøren.

Billig medalje-kandidat

De danske speed-skatere gjorde det til gengaeld lovende i Pyeongchan­g med en femteplads til Viktor Hald Thorup og en 13. plads til Stefan Due Schmidt i faellessta­rten.

Speed-skaterne fik vist, at det er muligt for Danmark at komme taet på medaljer med få midler. Team Danmark har blot investeret 250.000 kroner i de danske speedskate­re i månederne frem mod vinter-OL, mens Team Danmark har brugt godt fem millioner kroner på curling over de seneste fire år.

Danmark stillede med 17 deltagere ved vinterlege­ne i Sydkorea.

Danmark har blot vundet en enkelt medalje i historien ved vinter-OL. Det var tilbage i 1998, da det kvindelige danske curlinghol­d tog sølv i Nagano.

Ritzau

Vi må se i øjnene, at vi ikke er en vinterspor­tsnation

 ?? FOTO: TOBY MELVILLE ?? Marit Bjørgen satte i går et fornemt punktum for Norges faenomenal­e vinter-OL med guld i kvindernes 30 kilometer faellessta­rt i klassisk stil.
FOTO: TOBY MELVILLE Marit Bjørgen satte i går et fornemt punktum for Norges faenomenal­e vinter-OL med guld i kvindernes 30 kilometer faellessta­rt i klassisk stil.
 ?? FOTO: NATACHA PISARENKO ?? Madeleine Dupont og de øvrige danske curling-kvinder endte ligesom herrerne på en sidsteplad­s ved vinter-legene i Pyeongchan­g.
FOTO: NATACHA PISARENKO Madeleine Dupont og de øvrige danske curling-kvinder endte ligesom herrerne på en sidsteplad­s ved vinter-legene i Pyeongchan­g.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark