Ekstra Bladet

Dansk boksning i sorg: Traener-legende er død

- LASSE MIKKELSEN lm@eb.dk

Bag enhver bokser står der en traener, og bag enhver god bokser, står der en god traener. Den sidste beskrivels­e passer på Jean Schmücker, der natten til i går gik bort efter laengere tids sygdom.

Den legendaris­ke bokser har traenet store navne som Brian Nielsen, Hans Henrik Palm og brødrene Bredahl, Johnny og Jimmi.

Jean Schmücker har haft stor betydning for mange boksere op gennem 70’erne og 80’erne, og flere af dem beskriver, hvordan han har vaeret forskellen mellem succes i bokseringe­n eller et hårdt liv på gaden.

Kaerlighed og disciplin

Isaer hans evne til at kommuniker­e med de unge drenge var hans store force, fortaeller den tidligere bokser Hans Henrik Palm.

– Han havde en helt fantastisk måde at tackle unge mennesker på. Alle blev taget imod med kaerlighed. Der var ikke nogen, der var over eller under, fortaeller han.

Jean Schmückers gejst og motivation var en del af den pakke, som de unge boksere fik hos ham, men også teknik og disciplin var vigtige redskaber.

– Han formede mig som bokser. Den disciplin, han laerte os, var vigtig. Det var ham, der første mig til OL i 1976, fortaeller Hans Henrik Palm.

Han havde en helt fantastisk måde at tackle unge mennesker på

Alle blev taget imod med kaerlighed. Der var ikke nogen, der var over eller under

Jean Schmücker efterlader sig et flot eftermaele i dansk boksning, som ikke vil glemme ham og hans betydning for sporten foreløbig, vurderer Palm.

– Han har betydet rigtig meget for dansk boksning. Alle husker ham, og han har stor respekt i bokseverde­nen. Han har udviklet mange dygtige boksere.

En hård barndom

Schmücker havde selv en hård barndom, hvor han blev forladt af sine foraeldre. Måske derfor lykkedes det ham at gøre udsatte unge til klasse-boksere.

 ?? FOTO: LARS SKAANING ?? Jean Schmücker med bokse-brødrene Jimmi (tv.) og Johnny Bredahl.
FOTO: LARS SKAANING Jean Schmücker med bokse-brødrene Jimmi (tv.) og Johnny Bredahl.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark