Ekstra Bladet

Chok: Mysteriet er løst

Vi er nu halvvejs gennem femte saeson af ’Badehotell­et’, hvis det er nogen trøst

- HENRIK QUEITSCH hq@eb.dk

’Badehotell­et’

Saeson 3, afsnit 5. TV2, i aftes Forfattere: Stig Thorsboe og Hanna Lundblad Konceptuer­ende instr.: Fabian Wullenwebe­r Medv.: Rosalinde Mynster, Bodil Jørgensen, Lars Ranthe, Anne Louise Hassing m.fl.

BBB

Vi er nu nået halvvejs gennem femte saeson af ’Badehotell­et’, og at sige, at tingene spidser til, vil nok vaere at stramme den. Men Edith har da noget kørende, der ligner en flirt, Otilia afslører litteraere interesser, og Martha har alvorlige problemer på hjemmefron­ten. Men på trods af lidt røg i køkkenet kan man vaere sikker på, at grøntsager­ne i Madeira-sky kommer på bordet til tiden. Det er jo ’Badehotell­et’.

Og søreme om parret Molin ikke tager endnu en overnatnin­g. På trods af, at vi allerede her fik afsløret denne saesons helt grundlaegg­ende mysterium: Om traeet nu var tørt eller ej. Den naeste store hemmelighe­d står Fies søster så for.

Gemt vaek

Hun er da også en af de få personer, som tilsynelad­ende har gennemgået noget af en udvikling – men det er måske også derfor, at hun er gemt vaek i periferien.

Det samme gaelder den nu så omsorgsful­de fabrikant Frigh, der jo naesten er gået i ren zen.

Man kan med sindsro slukke alle mentale funktioner og alligevel følge med

Årsagen bliver da også lige mejslet ud i et par hovedsaetn­inger, så vi ikke behøver taenke mere over det.

Men mon det nu var klogt at overlade sine pengesager til Molin? Spaendinge­n naesten ulidelig.

Fortidslev­ninger

er Ellers er hovedkarak­tererne lige så statiske som i fordums ’Huset på Christians­havn’ eller lignende fortidslev­ninger, der tilsynelad­ende udgør de skabeloner, som gaesterne og personalet på badehotell­et er skåret over.

Måske ud fra devisen, at overdrivel­se fremmer forståelse­n.

Men som jeg har vaeret inde på før, så er det nok den enorme afstand mellem nudansk virkelighe­d og ’Badehotell­et’ anno dengang, som må vaere hovedattra­ktionen for den halvanden million seere, der ser på.

Man kan med sindsro slukke alle mentale funktioner og alligevel følge med. Det er vel også en slags underholdn­ing. Men naeste afsnit har den lokkende titel ’Hugormen’, så måske er der alligevel en slange i Paradis?

 ??  ??
 ?? FOTO: TV2 ?? Selv på et stillbille­de er det ret tydeligt, at trovaerdig­hed mangler hos Edward Weyses karakter i ’Badehotell­et’.
FOTO: TV2 Selv på et stillbille­de er det ret tydeligt, at trovaerdig­hed mangler hos Edward Weyses karakter i ’Badehotell­et’.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark