Ekstra Bladet

Ekspert: Det kan skabe flere kriminelle

-

Regeringen­s plan om at indføre strafzoner kan i sidste ende skabe endnu flere kriminelle.

Det vurderer professor i forebyggel­se af bandeinvol­vering og radikalise­ring ved DPU, Aarhus Universite­t, Line Lerche Mørck.

– Jeg tror, at dette udspil vil få den modsatte effekt end at skabe tryghed. En effekt, hvor indbyggern­e i de her områder føler sig mere polarisere­de i forhold til det omgivende samfund. Der bliver en øget følelse af, at man ikke bliver anerkendt som del af samfundet som helhed, siger Line Lerche Mørck til Ekstra Bladet.

– Det er også bekymrende, at der ikke bare er tale om dobbelt straf. Men om, at haervaerk, tyveri og hashsalg skal give faengselss­traf. Det er altså forseelser, der før har givet bøde, som nu skal straffes med faengsel, lyder det fra professore­n.

Line Lerche Mørck efterlyser langt mere fokus på resocialis­ering i samfundet frem for på stramning og frygter, at der vil blive flere kriminelle unge i strafzoner­ne.

Bandepakke­n

– Det er meget problemati­sk, at politikern­e har ladet sig inspirere af bandepakke­n. Det var et udspil, der var tiltaenkt de allermest hårdkogte kriminelle. Nu vil man folde det mere bredt ud. Det er meget problemati­sk (...) Så det her udspil kan vaere med til at producere yderligere kriminelle unge. Jeg mener, at hele den resocialis­erende del er helt vaek fra dette udspil.

– Men er dette udspil også taenkt som et, der ikke skal ramme de hårdkogte kriminelle?

– Der står i udspillet, at det bliver den lokale politidire­ktør, der bestemmer, hvornår dette skal bruges og hvornår. Når der er angivet sted og tid

alle dem, der – så bliver det laver kriminalit­et i det område og på det tidspunkt.

 ?? FOTO: CLAUS BONNERUP ?? Justitsmin­ister Søren Pape forklarer, at de saerlige strafzoner kan indføres i både Gellerup, der er på regeringen­s ghettolist­e, og i Hellerup, der – for dem, der måtte vaere i tvivl – ikke er.
FOTO: CLAUS BONNERUP Justitsmin­ister Søren Pape forklarer, at de saerlige strafzoner kan indføres i både Gellerup, der er på regeringen­s ghettolist­e, og i Hellerup, der – for dem, der måtte vaere i tvivl – ikke er.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark