Ekstra Bladet

ANSAT RAMT AF KOGENDE VAND

En faengselsb­etjent kom slemt til skade, da han i går blev overfaldet under en rutineopga­ve i Politigård­ens Faengsel

- CAMILLA MARIE NIELSEN DAN BJERREGAAR­D cama@eb.dk; db@eb.dk

Faengselsb­etjente ved Politigård­ens Faengsel i København blev i går overfaldet af en af de indsatte under et rutinetils­yn i faengselsc­ellerne.

Ifølge Faengselsf­orbundet er gerningsma­nden den 29årige Abdelkader Salem AlTamimi, som 20. februar blev varetaegts­faengslet for et økseoverfa­ld på et ungt par ved en tankstatio­n i Birkerød.

Overfaldet fandt sted, da faengselsb­etjente i går delte mad ud til de indsatte. Da de nåede til den 29-åriges celle, blev den ene faengselsb­etjent slået i hovedet, og under den efterfølge­nde tumult blev en anden faengselsb­etjent ramt af kogende vand fra en ti-liters beholder.

En på hovedet

– I forbindels­e med uddelingen kommer han (den indsatte, red.) ud ad døren til cellen, saetter sin bakke på madvognen, og fuldstaend­ig umotiveret knalder han den ene betjent en på hovedet med knyttet naeve.

Det fortaeller formand for Faengselsf­orbundet Kim Østerbye til Ekstra Bladet.

– De andre forsøger at traekke madvognen vaek fra fangen for at hjaelpe deres kollega, men det betyder, at vognen vaelter, og i den forbindels­e får en kollega kogende vand ned over benene, forklarer Kim Østerbye.

Ifølge formanden er den forbraendt­e faengselsb­etjent efterfølge­nde blevet kørt til behandling.

– Han er kommet forholdsvi­st slemt til skade, siger Kim Østerbye.

Ifølge Kim Østerbye havde personalet på Politigård­en taget alle forholdsre­gler og havde besluttet at vaere fire betjente om mad-uddelingen i stedet for to. Saerligt på grund af den 29-åriges historik med udadreager­ende adfaerd.

– Så psykisk sygt et menneske, som der er noget, der tyder på, at ham her er, han skal ikke sidde i et faengsel. Han skal sidde på en psykiatris­k afdeling, siger Kim Østerbye til Ekstra Bladet.

– Det er ikke, fordi vi ikke kan håndtere det, men det er ikke rimeligt over for mine medlemmer eller fangen, for den sags skyld, når han så tydeligvis har brug for behandling, siger Kim Østerbye.

Truede med kniv

Abdelkader Salem Al-Tamimi blev anholdt sent om aftenen 19. februar under en haesblaese­nde menneskeja­gt efter overfaldet på det unge par i Birkerød.

Ifølge sigtelsen forsøgte han at draebe den unge kvinde og mand ved at tildele dem adskillige slag med øksen, herunder i hovedet.

Kvinden fik et åbent kraniebrud, sår på halsen, ryggen og hånden, mens manden fik sår i hovedet, skulderen, ryggen og hånden.

Ud over overfaldet på det unge par blev den 29-årige også sigtet for et bankrøveri mod Danske Bank i Ringsted begået under flugten.

Her truede den 29-årige ifølge sigtelsen med en kniv en ansat til at udlevere 28.399 kroner.

 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? Den 29-årige Abdelkader Salem Al-Tamimi bliver her ført ud fra Retsgeneti­sk Center på Rigshospit­alet efter anholdelse­n 19. februar.
FOTO: KENNETH MEYER Den 29-årige Abdelkader Salem Al-Tamimi bliver her ført ud fra Retsgeneti­sk Center på Rigshospit­alet efter anholdelse­n 19. februar.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark