Ekstra Bladet

KOLDT VEJR GØR ONDT PÅ DET ARBEJDENDE FOLK

MINUSGRADE­R: Vejret de naeste dage kommer til at vaere en udfordring for dem, der arbejder udenfor

- CHRISTIAN ØRTOFT FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN ortoft@eb.dk

Den kommende uge vil det blive bidende koldt i Danmark, og flere steder vil temperatur­erne blive så lave, at det vil føles som minus 18 grader.

Og det kan gå hen og blive et stort problem for dem, der ikke har et stillesidd­ende kontorjob inden døre, hvor der er adgang til varm kaffe og behagelige temperatur­er. Plamenko Panayotov er skiltehold­er for Restaurant Samos, der ligger i Skindergad­e i det indre København. Den 48-årige bulgarer har som job at stå på Strøget med et skilt, der reklamerer for stedets buffet.

Her står skiltehold­eren bare og kigger ud i luften med musik i ørerne og uden kontakt til nogen kunder. En vagt varer otte timer, men det er ikke noget, der ødelaegger humøret hos Plamenko.

– Hvordan er det at arbejde i denne kulde?

– Det er intet problem. Jeg har arbejdet med denne slags job i over syv år, og jeg adgang til internet på min smartphone, så alt er godt her.

– Men du står jo bare stille med dit skilt. Er det ikke koldt?

– Nej. Her for en time siden, der kom en forbi med en kop kaffe. Sådanne ting holder mig varm.

– Men du må da have meget tøj på?

– Det har jeg også. Jeg har fem trøjer på, og så har jeg tre jakker. Engang efter arbejde tog jeg på biblioteke­t, og der ville personalet visitere mig, fordi jeg havde så meget tøj på. De må have troet, at jeg var terrorist, lyder det grinende fra Plamenko Panayotov.

– Bliver du aldrig traet af arbejdet?

– Jeg er bare glad for, at jeg kan vaere udenfor. Jeg elsker den friske luft. Når jeg er hjemme i min lejlighed, åbner jeg tit vinduerne. Jeg kan bedre lide vejret her i Danmark end i Bulgarien, hvor der ofte er over 30 grader om sommeren. Det er for varmt.

 ??  ?? Det er en kold tid ...
Plamenko Panayotov har fem trøjer på og så lige tre jakker udenpå. Og så er han klar til otte timers arbejde.
Det er en kold tid ... Plamenko Panayotov har fem trøjer på og så lige tre jakker udenpå. Og så er han klar til otte timers arbejde.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark