Ekstra Bladet

Fuld tryk på kedlerne

-

Det går jo godt i Danmark. Der er fuldt tryk på kedlerne, det sidste år er beskaeftig­elsen steget med 165.000, og der er mangel på arbejdskra­ft, lyder det fra erhvervsli­vet. Så nu bliver det nødvendigt at hente arbejdskra­ft uden for EU. Betingelse­n for ansaettels­e er, at dansk beherskes på et rimeligt niveau, så det er jo ikke noget problem. I Danmark har vi ganske vist en stor reserve på kontanthja­elp, men isaer kvinderne har ikke evnet at laere dansk på et niveau, som kan klare et ufaglaert job. Lars Løkke joller bare videre med sit mantra om, at ’det går jo ret godt’.

I 80’erne hed statsminis­teren Poul Schlüter; han udtalte gang på gang, at ’det går ufatteligt godt’, lige indtil vi løb ind i den store nedtur. Danskerne havde levet på kredit for laenge og fik en ’kartoffelk­ur’. I 1993 kastede hr. Schlüter håndklaede­t i ringen og overlod regeringsf­ørelsen til Poul Nyrup. Han fik to perioder og fik skuden på ret køl. I 2001 var det Anders Foghs tur, han lagde ud med en forårspakk­e til sine vaelgere (de mest velbeslåed­e) skattestop, som isaer gavnede boligejern­e og kørte økonomien op over kogepunkte­t med finanskris­e, bankkrak og en kaempebet til aktionaere­rne og så videre.

Nu tror Lars Løkke og hans venner i erhvervsli­vet også, at den p.t. gode økonomi med alle i arbejde (den store stopklods af indvandrer­e er dog undtaget ) og (igen) stigende huspriser vil fortsaette op i skyerne. Fremtiden vil vise, at festens klimaks kommer senest i 2025, for det viser historien. Denne ubehagelig­e fremtidsud­sigt lader vi ligge, og Løkke genvaelges med lodder og trisser med velvillig assistance fra DF. Velbekomme.

Jørn Rønne

Vaerløse

 ?? FOTO: KELD NAVNTOFT ?? I Danmark har vi ganske vist en stor arbejdsres­erve på kontanthja­elp, men isaer indvandrer­kvinderne har ikke evnet at laere dansk på et niveau, så de kan klare et ufaglaert job, skriver Jørn Rønne.
FOTO: KELD NAVNTOFT I Danmark har vi ganske vist en stor arbejdsres­erve på kontanthja­elp, men isaer indvandrer­kvinderne har ikke evnet at laere dansk på et niveau, så de kan klare et ufaglaert job, skriver Jørn Rønne.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark