Ekstra Bladet

TØFTING INDEN TOPBRAG: TAENK JER OM, BRØNDBY

DE BLÅGULE har i denne saeson fået fire forsvarssp­illere vist ud, og de skal ifølge Ekstra Bladets ekspertkom­mentator Stig Tøfting undgå rødt, hvis de skal hente point i Herning

- GISLE THORSEN gisle@eb.dk

Der er lagt op til en intens guld-dans i Herning.

FC Midtjyllan­d og Brøndby buldrer af sted, og der var ingen slinger i valsen søndag.

På Vestegnen smadrede de blå-gule Helsingør 6-1, mens midtjydern­e hentede en smal 2-1-sejr i Hobro.

Dermed fik begge Superligae­ns tophold en god optakt til torsdagens mesterskab­sbrag på den jyske hede.

Flotte stimer

Her kan FC Midtjyllan­d udbygge sit forspring til seks point, men Brøndby har også muligheden for at gå forbi midtjydern­e med en sejr.

– Det bliver uden tvivl en fed kamp.

– Nu har Superligae­n bøvlet lidt med tilskuerta­llene, så det er fantastisk med de her kampe, hvor de røde lamper bliver haengt ud.

– Det er de kampe, som Superligae­n lever af, siger Ekstra Bladets ekspertkom­mentator Stig Tøfting, der er imponeret af, hvordan de to hold er startet i 2018.

– Det er usaedvanli­gt, at to hold i Superligae­n er inde i så flotte stimer på samme tid.

– Jeg er imponeret over, at det ikke har vaeret mere synligt, at FC Midtjyllan­d har sagt farvel til tre etablerede spillere og oven i købet slås med skader.

Skraemmend­e staerke

– Brøndby ser skraemmend­e staerke ud, så jeg er ikke i tvivl om, at vi får en underholde­nde og målrig kamp. Brøndby kommer ikke til at aendre sin stil. Det er frem over isen.

Beder man Stig Tøfting komme med et bud på resultatet, tøver han ikke.

– 2-2, lyder det fra plaeneklip­peren, der mener, at netop uafgjort er et resultat, som begge hold kan leve med.

– Men selv hvis FC Midtjyllan­d skulle vinde, er det langtfra afgjort.

– Brøndby har et på papiret lidt lettere program i de sidste kampe i grundspill­et, og så er der stadig to indbyrdes kampe i slutspil.

Dyre udvisninge­r

– Jeg tror ikke, at Brøndby vil vaere utilfredse med uafgjort, men de har en god chance for at gøre noget her, siger Stig Tøfting.

Hvis Brøndby skal vinde på Heden og bryde den midtjyske stime, vil det dog kraeve en ting: At de taenker sig grundigt om.

Hidtil i denne saeson er Brøndbys forsvarere blevet ramt af fire udvisninge­r, og det har kostet point i tabellen.

– Det er noget, de skal vaere meget opmaerksom­me på.

Jeg synes, at deres forsvarssp­illere har taget nogle store chancer og spillet meget kompromisl­øst, selv om de allerede havde en advarsel.

– Det er noget, som FCM’s vaevre spillere skal forsøge at lukrere på og tvinge Brøndbys større folk ud i farlige situatione­r, siger Ekstra Bladets ekspert-kommenta-

tor, der så de blå-gule hente en storsejr på en noget billig baggrund mod Helsingør.

Oprykkeren er startet 2018 forfaerdel­igt, men de helt store konsekvens­er har det ikke, og det viser ifølge Tøfting en af svaghedern­e ved den nye Superliga-struktur.

– Det er frisk nok, at Christian Lønstrup ikke vil gå på kompromis, men det er ikke sundt for spillerne at tabe 6-1 for mange gange.

– I de playoffkam­pe, som Helsingør uden tvivl ender i, er de nødt til at taenke på, hvordan de får et resultat. Den filosofi er de nødt til at få ind under huden, hvis de vil overleve som Superligah­old, siger Stig Tøfting.

Helsingør ligger sidst med 16 point. Det er 37 point faerre end FC Midtjyllan­d og 34 point faerre end Brøndby.

 ?? FOTO: HENNING BAGGER/RITZAU SCANPIX ?? Farvel og tak
– Jeg synes, at Brøndbys forsvarssp­illere har taget nogle store chancer og spillet meget kompromisl­øst, selv om de allerede havde en advarsel, mener Stig Tøfting. Brøndbys Hjörtur Hermannsso­n får her rødt kort i kampen mod AaB.
FOTO: HENNING BAGGER/RITZAU SCANPIX Farvel og tak – Jeg synes, at Brøndbys forsvarssp­illere har taget nogle store chancer og spillet meget kompromisl­øst, selv om de allerede havde en advarsel, mener Stig Tøfting. Brøndbys Hjörtur Hermannsso­n får her rødt kort i kampen mod AaB.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark