Ekstra Bladet

Million-regn over dansk fodbold

- Ritzau

Økonomi var højest på dagsordene­n, da Europas fodbold-ledere i går mødtes til en kongres i Det Europaeisk­e Fodboldfor­bund (UEFA) i den slovakiske hovedstad, Bratislava. Det vigtigste punkt på dagsordene­n var således vedtagelse­n af økonomien i UEFA’s Hattrickpr­ogram for en fireårig periode. Programmet blev indført i 2004 og har til formål at udvikle fodboldspo­rten over hele Europa. Det er fodboldfor­bundene, der modtager penge gennem programmet, og Dansk Boldspil-Union (DBU) kan se frem til en større pose penge.

Det glaeder DBU-formand Jesper Møller.

– Over den fireårige periode får vi godt 23 millioner kroner mere pr. land, og det er selvfølgel­ig rigtig godt.

– Det giver os muligheden for at saette nogle nye ting i gang og fortsaette udviklinge­n af dansk fodbold i forhold til talentudvi­kling, siger Jesper Møller. Økonomien vedtages for fireårige perioder, der varer fra EM-slutrunde til EM-slutrunde. Den nye periode løber således fra efter EM-slutrunden i 2020 til 2024.

Med de godt 23 millioner oven i hatten får de 55 fodboldfor­bund i UEFA omkring 105 millioner kroner hver over fire år. Samlet set har UEFA øremaerket 775 millioner euro svarende til 5,7 milliarder kroner. Det er naesten en stigning på 30 procent i forhold til den nuvaerende periode, der løber indtil 2020.

Flere tv-indtaegter

Størrelsen på pengeposen vokser, blandt andet fordi der kommer flere indtaegter fra tv-rettighede­r fremover.

– Isaer Nations League er blevet modtaget rigtig godt af medier og tv-stationer, og det er i høj grad den turnering, der står bag den ekstra stigning.

– Når UEFA laver en turnering, som afløser venskabska­mpene, er det klart, at de er mere attraktive at sende for tv-selskabern­e, siger Jesper Møller.

Nations League-turneringe­n starter i efteråret, hvor Danmark møder Wales og Irland.

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Med 23 millioner ekstra kroner til dansk talentudvi­kling kan man håbe på at en ny Christian Eriksen, snart står klar i kulissen. Eller lidt mindre kan også gøre det.
FOTO: LARS POULSEN Med 23 millioner ekstra kroner til dansk talentudvi­kling kan man håbe på at en ny Christian Eriksen, snart står klar i kulissen. Eller lidt mindre kan også gøre det.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark