Ekstra Bladet

GAMMELBY VM-VARM

Sønderjysk­E braendte chancer i hobetal, da Silkeborg vandt

-

Den sibiriske februar-kulde inspirered­e VM-varme Jens Martin Gammelby, der smaekkede Silkeborg helt ind i kampen omkring mesterskab­sslutspill­et med sin iskolde scoring kort før pausen.

Silkeborg havde ikke haft mange muligheder i første halvleg, da Jens Martin Gammelby fik lusket sig med frem, da der manglede ti minutter af halvlegen.

Ligalandsh­oldsspille­ren forsøgte først én gang at danse sig fri til afslutning med venstreben­et, men blev bremset. Andet forsøg var med større succes, og den formstaerk­e Silkeborg-spiller krøllede en noget skaev føring i nettet.

– Jeg er jo ikke venstreben­et, så det er ikke altid at modstander­ne forventer, at jeg kan det der, smilede den høje back efter slutfløjte­t. Hjemmehold­et anede ikke, hvad der havde ramt dem. Sønderjysk­E havde spillet veloplagt trods de hårde kuldegrade­r, men ikke en gang de mest oplagte muligheder røg i nettet. Isaer Mikael Uhre boltrede sig på kanterne og serverede kaempechan­cer for såvel Christian ’Greko’ Jakobsen og Philip Zinckernag­el.

Anfører så rødt

Men fodbold handler om at score på sine muligheder, og det forsømte Sønderjysk­E i markant grad. Ikke en gang en skade til Tobias Salquist lige før pausen rystede gaesterne synderligt, og Sønderjysk­E lignede et hold, der ikke ville komme tilbage, da Silkeborg pludselig blev yderligere svaekket i defensiven. Anfører Simon Jakobsen så rødt for sin anden advarsel midt i anden halvleg, og det øgede presset på gaesterne.

– Mine eneste to frispark i kampen, men der kan vel ikke indvendes så meget i mod det, sagde Simon Jakobsen, der fik karrierens anden udvisning … den første faldt også mod SønerjyskE. Men Sønderjysk­E havde en aften, hvor ikke en gang de største chancer gik i nettet. Kees Luijckx sparkede forbi bolden, da den passerede få meter fra målstregen. Og kort før tid kunne skuffelsen Emil Scheel, som Sønderjysk­E i sommer fiskede fra Silkeborg have sørget for en fortjent udligning. Men helt alene med Thomas Nørgaard sparkede han i sidenettet.

Bedst på positionen

Dermed kunne Jens Martin Gammeby fortjent snuppe rollen som helt, og bringe naering til diskussion­en om han faktisk er den bedste spiller på sin position i Superligae­n.

– Han er fremragend­e både i kamp og til traening. Det er jo ikke tilfaeldig­t det han laver, sagde Simon Jakobsen, mens hovedperso­nen selv indrømmede, at drømmen om VM i Rusland traenger sig på.

– Jeg byggede videre på efterårets selvtillid, da jeg var med ligalandsh­oldet, og det er fortsat ind i foråret.

Det var et stort boost for mig at vaere med omkring landsholde­t, og jeg synes, at jeg fandt ud af, at jeg måske er taettere på, end jeg gik rundt og troede, sagde han og erkendte, at mål alene ikke sender ham til VM. Jens Martin Gammelby har visse mangler rent defensivt, som haemmer hans muligheder i forhold til landsholde­t.

– Jeg ved godt, at det er der, jeg skal bygge på. Det er noget, jeg arbejder koncentrer­et på sammen med Peter Sørensen hver dag. I dag holder vi nullet, og jeg synes det i denne saeson har set bedre ud, end det har gjort tidligere, sagde Jens Martin Gamnmelby.

 ?? FOTO: CLAUS FISKER/RITZAU SCANPIX ?? Målhelt Jens Martin Gammelby med knyttet naeve fik lusket sig med frem – da der manglede ti minutter af 1. halvleg – og scorede kampens eneste mål med det kolde venstreben.
FOTO: CLAUS FISKER/RITZAU SCANPIX Målhelt Jens Martin Gammelby med knyttet naeve fik lusket sig med frem – da der manglede ti minutter af 1. halvleg – og scorede kampens eneste mål med det kolde venstreben.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark