Ekstra Bladet

GUIDE TIL LAVE PRISER MOBIL-KRIG

SPAR PENGE PÅ SUPERTELEF­ONER

- HEINE JØRGENSEN

Officielt vil teleselska­berne ikke kalde det en mobilkrig. Men lige nu rammes danske forbrugere af et bombardeme­nt af tilbud fra selskaber som Oister og Call Me.

Forklaring­en er blandt andet, at et andet selskab, Plenti, med 90.000 kunder forleden blev opløst og opslugt af Telmore. Det gjorde det pludselig interessan­t for andre selskaber at samle nogle af de kunder op.

En anden forklaring er, at konkurrenc­en på mobilmarke­det er benhård, selv det flere gange er lykkedes de fire største teleselska­ber at opkøbe små konkurrent­er og fjerne de billigste mobilpakke­r fra markedet.

Søger små pakker

Selv om de aktuelle tilbud frister, skal man passe på med at lade sig lokke, advarer Nicolas Fredriksen fra TelePrisTj­ek.dk.

– Gennem de seneste år har jeg kunnet se, at der har vaeret et misforhold mellem, hvad danskerne bruger i taletid og data, sammenlign­et med hvilke abonnement­er teleselska­berne har markedsfør­t, siger han til Ekstra Bladet.

– Teleselska­berne har tradition for at sende nogle overflødig­hedshorn ud med masser af tale og isaer data. Men når jeg kigger på, hvad brugerne søger efter hos os, er det datamaengd­er, der er langt mindre, end hvad teleselska­berne vil have dem til at købe.

Brug gratis wi-fi

Og det er ikke alene mindre abonnement­er, der søges efter. Også viden om brug af gratis wi-fi er populaer.

– Folk er altså blevet mere opmaerksom­me på, at data ofte kan hentes gratis på mobilen derhjemme, på arbejdspla­dsen, på caféen og endda i toget og bussen via wi-fi, vurderer Nicolas Fredriksen fra TelePrisTj­ek.dk.

Også hos Samlino, der sammenlign­er priser på blandt andet mobiltelef­oni, advarer man mod at lade følelser frem for fakta styre valget af teleselska­b.

– Forbruget af data går be-

Brugerne søger efter datamaengd­er, der er langt mindre, end teleselska­berne saelger

stemt op på mobilen, men der kan jo vaere kaempe forskel fra person til person.

– Det er ikke det rigtige for alle at have et abonnement med 20-30-40 gigabyte data, siger Kristian Pitzner-Jørgensen, der er administre­rende direktør i Samlino.dk.

Teleselska­berne har tradition for at sende overflødig­hedshorn ud med masser af tale og data

– Mine foraeldre bruger ingen data og burde slet ikke have et dataabonne­ment, mens jeg deler data fra min mobil til andre enhederne og har brug for masser af data.

Spar på underholdn­ing

Samlinos råd er derfor, at man flere gange om året bruger nogle minutter på at undersøge, hvor meget man faktisk bruger sin mobil. Og omgående skifter abonnement­et ud, hvis man kan finde en billigere og bedre løsning.

Hos TelePrisTj­ek.dk mener Nicolas Fredriksen, at en vej til besparelse­r kan vaere at samle abonnement­et for tjenester som Netflix og HBO Nordic hos sit teleselska­b.

– Der kan vaere mange penge at spare på indhold, hvis du alligevel vil have en tjeneste, som du kan få gratis eller billigt med i dit mobilabonn­ement.

Der kan vaere kaempe forskel fra person til person

 ??  ??
 ?? FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN ?? Vi vil ha’ mindre
Teleselska­berne vil have os til at købe fri tale og masser af data. Men når vi søger efter nye abonnement­er, går vi ifølge TelePrisTj­ek.dk efter abonnement­er med taletid på under 20 timer og datapakker med under 10 gigabyte data.
FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN Vi vil ha’ mindre Teleselska­berne vil have os til at købe fri tale og masser af data. Men når vi søger efter nye abonnement­er, går vi ifølge TelePrisTj­ek.dk efter abonnement­er med taletid på under 20 timer og datapakker med under 10 gigabyte data.
 ??  ??
 ?? FOTO: AP ?? Flere burde skifte abonnement, fordi de løbende får tjekket, om de betaler for meget. I stedet skifter vi typisk teleselska­b, når der købes ny mobiltelef­on.
FOTO: AP Flere burde skifte abonnement, fordi de løbende får tjekket, om de betaler for meget. I stedet skifter vi typisk teleselska­b, når der købes ny mobiltelef­on.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark