Ekstra Bladet

JENSENS BØFHUS SAELGER GAMMELT KØD I TONSVIS

-

virksomhed­en, at det kan den ved hjaelp af blandt andet ’historisk kendskab’, ’haevdvunde­n skik og brug i branchen’ og ved at smage og lugte til kødet, fremgår det af en kontrolrap­port.

Fødevarest­yrelsen godkendte derpå, at Jensens Bøfhus problemfri­t kunne bruge kød forarbejde­t i september 2014. Kødet stammer altså fra svin, der er blevet slagtet endnu tidligere end forarbejdn­ings-datoen.

For nogle forekommer det overrasken­de, at der anvendes flere år gammelt kød

– For nogle forekommer det overrasken­de, at der anvendes flere år gammelt kød, men det er faktisk tilladt – og det forekommer indimellem, at der bruges kød, der har vaeret nedfrosset i årevis, forklarer Bente Holst.

Ingen regler på området

Ekstra Bladet har spurgt Bente Holst om, hvorvidt Jensens Bøfhus ikke bare har haft held med at besnakke kontrollør­en ved at lire en masse pludder af, hvorefter man har accepteret, at der kunne bruges gammelt kød.

– Nej, vi vurderede klart, at virksomhed­en vurderer kødet ved hjaelp af en accepteret metode, fastslår hun.

Hun forklarer, at der i fødevare-lovgivning­en ikke findes regler for, hvornår virksomhed­er senest må anvende dybfrossen­t kød.

– For der er ingen sygdomsris­iko – bakterier udvikler sig ikke, når kødet holdes nedfrosset profession­elt, fastslår fødevarech­efen

De tre et halvt år gamle mørbradspi­dser var beregnet til Jensens Mørbradgry­de, som er en faerdigret, der saelges i supermarke­der.

 ?? PR-FOTO ?? Det tre et halvt år gamle kød findes i faerdigret­ter med navnet Jensens Bøfhus Mørbradgry­de, der er produceret af Jensens Food i Struer.
PR-FOTO Det tre et halvt år gamle kød findes i faerdigret­ter med navnet Jensens Bøfhus Mørbradgry­de, der er produceret af Jensens Food i Struer.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark