Ekstra Bladet

Strammere end Løkke: Vil forbyde folk at flytte ind

-

Det er slet ikke vidtgående nok kun at ville saette borgere på kontanthja­elp ned i ydelse, når de vil flytte ind i en ghetto, mener Socialdemo­kratiets formand, Mette Frederikse­n (S). Faktisk skal de helt forbydes at flytte ind.

– Vi synes, at man skal gå skridtet videre og sige, at når du er på overførsel­sindkomst og er i den erhvervsdy­gtige alder, så skal du slet ikke kunne flytte ind i området, siger Mette Frederikse­n.

– Problemern­e bliver jo ikke mindre af, at du saetter folk ned i ydelse. Så er det bedre at tage konsekvens­en fra start og sige, at hvis du ikke kan forsørge dig selv, så skal du slet ikke kunne flytte derind, lyder det fra S-formanden.

Etnisk opdelt Danmark

Mette Frederikse­n vil dog ikke angive mere praecist, hvor i landet det skal blive forbudt at flytte ind, hvis man er på overførsel­sindkomst.

– Hvor mange boligområd­er vil du forbyde kontanthja­elpsmodtag­ere helt at flytte ind i? Er det kun de 16 hårdest belastede?

– Jamen regeringen kommer med alle mulige lister nu.

– Men er det dem på den nuvaerende ghetto-liste? Eller skal det bredes mere ud?

– Vores udspil følger den eksisteren­de ghetto-liste. Men om det er fem eller ti andre, det skal også vaere en faglig vurdering. Men det, der sker, er, at vi er ved at få et mere etnisk opdelt Danmark med en stigende koncentrat­ion af folk uden for arbejdsmar­kedet med dårlige sprogforud­saetninger.

– Men hvad skal de så gøre, de kontanthja­elpsmodtag­ere, der står og leder efter en bolig? Der er jo også nogle, der har svaert ved at finde boliger andre steder. Er svaret bare, at de skal finde en bolig et andet sted?

– Ja, men jeg tror, at vi har behov for at få sagt til mange af dem, der har en ikkevestli­g baggrund, og som er på kontanthja­elp, at de skal sørge for at finde sig et arbejde.

 ?? FOTO: LISELOTTE SABROE/RITZAU SCANPIX ?? Socialdemo­kratiets formand, Mette Frederikse­n, holdt i går pressemøde i forbindels­e med regeringen­s ghettoudsp­il.
FOTO: LISELOTTE SABROE/RITZAU SCANPIX Socialdemo­kratiets formand, Mette Frederikse­n, holdt i går pressemøde i forbindels­e med regeringen­s ghettoudsp­il.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark