Ekstra Bladet

GHETTO-PLANEN

-

Her er de vigtigste punkter fra regeringen­s ghetto-udspil:

Staten skal kunne pålaegge boligorgan­isationern­e at afvikle de mest udsatte boligområd­er enten ved samlet salg eller nedrivning.

Det skal også vaere muligt at opsige op til 60 procent af lejerne i de hårdeste ghetto-områder for at saelge deres lejlighed som enten andels- eller ejerbolig.

Folk på offentlig forsørgels­e må ikke anvises til en ghetto.

Hvis kontanthja­elpsmodtag­ere flytter til de 16 hårdeste ghettoer, skal deres ydelse halveres fra 11.000 til 6600 kroner før skat.

Kriminalit­et begået i saerlige områder – som politiet udpeger – skal give dobbelt straf.

Straffen for visse typer kriminalit­et, der allerede har en høj straf, skal stige med en tredjedel. Børn i udsatte boligområd­er skal tvinges i daginstitu­tion i mindst 30 timer om ugen.

Hvis foraeldren­e ikke benytter dagtilbudd­et, skal de straffes økonomisk.

Skoler med mere end 30 procent børn fra udsatte boligområd­er skal sprogteste eleverne i nulte klasse. Børn, som dumper testen, kan ikke rykke op i første klasse.

Foraeldre mister børnecheck­en, hvis deres barn har for meget fravaer på skolen.

Genopdrage­lsesrejse skal give op til fire års faengsel og udvisning, hvis man sender sit barn afsted.

Fagpersone­r som socialrådg­ivere, laerere og paedagoger skal straffes, hvis de overtraede­r deres pligt til at underrette om børn, der svigtes. Under saerligt skaerpende omstaendig­heder skal der kunne gives faengsel i op til et år.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark