Ekstra Bladet

ROCKERE HEMMELIGT AFLYTTET I SKO

STOR HASH-SAG: Otte på anklagebae­nken i spektakula­er sag, der blev indledt i går

- SUNE FISCHER fish@eb.dk

Mikrofoner gemt i sko indgår i efterforsk­ningen af en formodet hashliga med tråde til to boder i Christiani­as Pusher Street.

Denne oplysning kom frem, da retssagen om hashligaen i går blev indledt ved Københavns Byret. Her er otte maend tiltalt i sagen. Alle naegter sig skyldige.

Hells Angels-rockeren Jørgen ’Fehår’ Rinke er den mest prominente – og samtidig den af de tiltalte, der har mest på spil.

Ud over at vaere den mest kendte har sagen den saerlige hage for ’Fehår’, at han – i fald han kendes skyldig – risikerer at få udløst reststraff­en af den livstidsdo­m, han fik i forbindels­e med drabet på Bandidos-rockeren Uffe Larsen, der blev draebt i Københavns Lufthavn Kastrup i marts 1996.

Et drab, der startede den blodige nordiske rockerkrig mellem Hells Angels og Bandidos.

Prøveløsla­dt

Han blev prøveløsla­dt i juni 2013, og politiet mener, at hash-kriminalit­eten er så grov, at ’Fehår’ har overtrådt vilkårene for prøveløsla­delsen, og derfor skal han genindsaet­tes på livstid.

Også en anden Hells Angels-rocker fra samme afdeling som ’Fehår’ – Amagerafde­lingen – er tiltalt i sagen.

Ifølge politiets vurdering var rolleforde­lingen klar. Øverst i den angivelige hashpyrami­de sad de to rockere, der fik udleveret bundtede pengesedle­r.

Til at styre forretning­en havde de en højre hånd. Han er ikke medlem af Hells Angels, men ifølge anklageskr­iftet Laengere nede i hierarkiet var der personer, der bestyrede de to hashboder, og under dem var der yderligere personer, der gik til hånde i de to boder, og som hentede hashproduk­ter og fragtede udbytte vaek, lyder politiets vurdering. taet på rockerklub­ben.

Direkte aflytning

Under sin fremlaegge­lse af sagen opremsede anklager Rasmus von Stamm en raekke af metoderne, som efterforsk­erne har gjort brug af.

– Det første spor er observatio­ner foretaget af politiets efterforsk­ere. Her er de fleste foretaget af saerligt uddannede observatør­er, sagde anklageren.

Dertil kom videoobser­vation opsat ved i hvert fald tre adresser, der alle ligger på Amager. Blandt andet et hus i en haveforeni­ng, et vaerksted samt en lejlighed.

Desuden både telefon- og rumaflytni­ng. Samt ’direkte aflytning’ af to af de tiltalte. Hvordan den direkte aflytning var foregået, forklarede anklageren ikke.

Men to af forsvarern­e beskrev ved gårsdagens retsmøde, hvordan politiet havde placeret mikrofoner i to af de tiltaltes sko.

Laengere nede i hierarkiet var der personer, der bestyrede de to hashboder

 ?? FOTO: LINDA JOHANSEN ?? Har mest på spil
Jørgen ’Fehår’ Rinke sammen med sin advokat, Peter Secher. Politiet mener, at ’Fehår’ var øverste led i den mistaenkte hashliga.
FOTO: LINDA JOHANSEN Har mest på spil Jørgen ’Fehår’ Rinke sammen med sin advokat, Peter Secher. Politiet mener, at ’Fehår’ var øverste led i den mistaenkte hashliga.
 ?? FOTO: LINDA JOHANSEN ?? Tidligt om morgenen 5. april i fjor slog politiet til mod den mistaenkte hashliga. Her ransagede man bl.a. HA-klubhuset i Siljansgad­e på Amager.
FOTO: LINDA JOHANSEN Tidligt om morgenen 5. april i fjor slog politiet til mod den mistaenkte hashliga. Her ransagede man bl.a. HA-klubhuset i Siljansgad­e på Amager.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark