Ekstra Bladet

Uskyldig rocker skulle faeldes for heroin

-

Sagen om hashligaen inkluderer også et punkt om en udspekuler­et plan, hvor et andet medlem af Hells Angels’ afdeling på Amager skulle lokkes i en heroin-faelde.

Heroin er forbudt i Hells Angels, og hvis en rocker bliver taget i besiddelse af heroin, betyder det, at rockeren bliver smidt ud af klubben i ’bad standing’.

Denne del har Jørgen ’Fehår’ Rinke ifølge anklageskr­iftet intet med at gøre.

To brødre på 22 og 23 stod, ifølge tiltalen, bag komplottet mod den 32-årige HA’er, men politiet ved ikke, hvem de agerede for, eller hvad motivet var til, at de forsøgte at få sendt rockeren bag tremmer i årevis for heroin-handel.

Den 32-årige har tidligere vaeret involveret i en jointfabri­k på Christiani­a.

Ifølge tiltalen blev komplottet aftalt med ukendte medgerning­smaend, og de 200 gram heroin blev bestilt hos en ukendt saelger. En tredje mand fik også besked på at købe et taletidsko­rt, så de kunne tippe politiet anonymt.

Blev afblaest

Men operatione­n blev afblaest, da brødrene fik instruks fra en ukendt ordregiver om at droppe komplottet. Samtidig havde den 32-årige HA’er, ifølge tiltalen, ’selv skadet sine forhold betydeligt’, så det ikke laengere var nødvendigt at få ham sendt uskyldigt i faengsel.

Forud for retssagen har politiet ikke ønsket at uddybe baggrunden for komplottet, som bliver belyst i løbet af retssagen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark