Ekstra Bladet

Dømt for fem voldtaegte­r af ekskaerest­e

-

Det var en regulaer raedselsna­t i april i fjor for en kvinde fra Odsherred.

Først blev hun voldtaget, og efterfølge­nde blev hun holdt fanget i ekskaerest­ens lejlighed. Her truede han blandt andet med at slå hendes børn ihjel.

Sagen udløste i går en dom på syv års faengsel til den 36årige gerningsma­nd.

Først morgenen efter voldtaegte­n og truslerne fik kvinden lov til at gå. Og det gjorde hun. Hun gik til politiet. For det var ikke første gang, hun var blevet voldtaget af manden.

Manden blev anholdt, og anklagemyn­digheden ved Midt- og Vestjyllan­ds Politi valgte at rejse tiltale for fem tilfaelde af voldtaegt. Og det blev han altså dømt for i går.

Fandt ny kaereste

Retten i Holbaek vurderede, at der i et af tilfaelden­e var tale om en voldtaegt begået under saerligt skaerpende omstaendig­heder. Samlet set nåede dommere og naevninger altså frem til en straf på syv års faengsel.

Den dømte mand overvejer, om han vil anke dommen til landsrette­n. Overgreben­e mod kvinden er foregået i en periode fra slutningen af 2015 og frem år.

I løbet af den periode havde kvinden fundet en ny kaereste. Og gerningsma­nden har under en gåtur truet kvinden med, at han ville slå den nye kaerestes børn ihjel, hvis ikke hun droppede ham.

I forbindels­e med dommen bestemte retten, at kvinden skulle have 100.000 kroner i godtgørels­e for såkaldt tort – altså en erstatning for den kraenkelse af sin person, som hun blev udsat for.

Ritzau til april sidste

 ?? FOTO: PER RASMUSSEN ?? En 36-årig mand er idømt syv års faengsel for fem voldtaegte­r af sin ekskaerest­e. Han overvejer, om han vil anke.
FOTO: PER RASMUSSEN En 36-årig mand er idømt syv års faengsel for fem voldtaegte­r af sin ekskaerest­e. Han overvejer, om han vil anke.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark