Ekstra Bladet

MILLIARDAE­REN SKAL F

Efter Region Nordjyllan­d trak sit sponsorat af L til Silkeborg. Nu kaemper Vesthimmer­lands Kommune for at få deres elskede turnering tilbage

- ANDREAS WENTOFT aw@eb.dk

Nok er Lars Larsen god for omkring 26 milliarder kroner, men når det kommer til hans golfturner­ing ’Made in Denmark’, er den tilsynelad­ende til salg for få millioner kroner.

Lige nu bejler Vesthimmer­land til Lars Larsen om at få turneringe­n tilbage, efter den blev flyttet til Silkeborg. På et nyligt byrådsmøde blev det besluttet, at kommunen er klar til at støtte turneringe­n med én million skattekron­er årligt.

I den anden ende sidder dynekongen iskoldt og vaelger og vrager, alt efter hvem der kommer med det største bud. Millionern­e er nemlig helt afgørende for lokalitete­n, slår Flemming Astrup, der er ansvarlig for turneringe­n, fast.

’Købmanden’

– Der er ingen tvivl om, at først og fremmest er turneringe­n rykket, fordi Silkeborg er kommet med et godt tilbud. Vi flytter ikke bare for at flytte, siger han.

Han mener ikke, at det handler om penge for Lars Larsen, som han konsekvent kalder ’købmanden’:

– Det har aldrig vaeret intentione­n, at ’købmanden’ skulle betale for det hele selv. Vi ved jo alle sammen, at ’købmanden’ kunne betale for alle turneringe­r på hele Europa-turen uden at skulle gå fra hus og hjem. Men det handler om at finde et fundament for turneringe­n, siger han.

Kommunekas­sen svinder ind

Sidste år fik Vesthimmer­land ’købmanden’s vrede at føle. Region Nordjyllan­d havde oprindelig støttet turneringe­n, men valgte at traekke deres sponsorat i 2017. Det fik Lars Larsen til at skrotte området for i stedet at flytte turneringe­ns 90.000 tilskuere til Silkeborg.

Men nu forsøger borgmester­en i Vesthimmer­land Kommune, Per Bach Laursen, ihaerdigt at komme ind i varmen hos Dyne-Larsen

Fonden bag ’Made in Denmark’turneringe­n har oplyst Silkeborg Kommune om, at de skal have styr på, hvor mange penge de kan få samlet sammen i starten af marts.

Der skal holdes møde om, hvor fremtidige turneringe­r skal holdes.

– Inden for de naeste par måneder skal vi have besluttet, hvor vi skal spille henne naeste år, siger Flemming Astrup.

Ud over den ene ekstra million, der kommer direkte fra kommunekas­sen, så har borgmester­en i Vesthimmer­land skaffet sponsoraft­aler for cirka 500.000 kr. Det er dog måske ikke nok til at fange Lars Larsens opmaerksom­hed.

Det kan nemlig godt blive svaert, isaer hvis endnu rigere kommuner vaelger at kaste deres hat i ringen. Ifølge Flemming Astrup er de første bejlere begyndt at sende roser.

– Vi får henvendels­er løbende fra andre steder i Danmark. Nu har de andre kommuner set, at det kan lade sig gøre at flytte turneringe­n, siger han.

 ?? FOTO: RENÉ SCHÜTZE ?? Den gyldne green Millionern­e er helt afgørende for lokalitete­n for Lars Larsens ’Made in Denmark’-golfturner­ing.
FOTO: RENÉ SCHÜTZE Den gyldne green Millionern­e er helt afgørende for lokalitete­n for Lars Larsens ’Made in Denmark’-golfturner­ing.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark