Ekstra Bladet

Håbløs Helmig

Veteranen swinger som en benprotese på slattent album

- THOMAS TREO tom@eb.dk

Thomas Helmig Takker (Genlyd/Sony)

BB

Thomas Helmig overrasked­e ved helt uden varsel at udsende ’Takker’ i går. Det er dog knap så chokerende, at albummet er dårligt.

Efter karrierens laengste pladepause fortsaette­r Helmig nemlig den klodsede stil fra sin fire et halvt år gamle forgaenger, ’KH Helmig’.

Popsoulen, der er veteranens evige adelsmaerk­e, har vel aldrig vaeret mere populaer, men i forhold til Lukas Graham, Phlake og Scarlet Pleasure minder Helmig anno 2018 om den pinlige onkel, der stavrer uønsket omkring på ungdomsklu­bbens dansegulv og leder febrilsk efter sin benprotese.

Kitschede indfald

I en uappetitli­g lagkagepro­duktion, som formentlig har vaeret billigere end et smut i Lagkagehus­et, disker jyden op med corny lydeffekte­r og kitschede indfald, der hører hjemme i melodigran­dprix anno Tommy Seebach.

Sangerens stemme er røget ned til filteret, men han kan stadig hoste et par haederlige melodier op, og hans mest trofaste fans fra tiden med Brothers vil formentlig

For det meste er popstjerne­ns sound spaendstig som en kasseret karklud

spraenge laederbuks­erne til tonerne af det diskofile åbningsnum­mer ’Vi er de eneste’. Daft Punk er det ikke.

Helmig haedrer forbillede­t George Clinton på nostalgisk­e ’Vi kom med funk’, der undtagelse­svis er en vellykket stiløvelse med et gedigent groove. For det meste er popstjerne­ns sound dog spaendstig som en kasseret karklud.

Inderlig hyldest

Hvordan en voksen mand på 53 kan få sig selv til at starte sirupsjael­eren ’Burberry og L’Occitane’ med lyrikken ’Jeg bliver nok nødt til at tage mine solbriller på nu, sådan som du skinner’ er et mysterium på bundniveau med Bermuda-trekanten.

’Kaerlighed (Mutters alene)’ er en øm blanding af Bob Dylan og Ed Sheeran – mest den sidste – og på ’Hold fast’ klynker sønnen Hugo med, og hold fast, hvor er det ligegyldig­t.

Helmig har fremtiden bag sig, men han strejfer en tidløs tone på det afsluttend­e titelnumme­r, der er en inderlig hyldest til hustruen, som lukkede gemalen ind igen, da han stod drøntrist derude og bankede på.

De fleste andre vil nok sige nej tak til ’Takker’.

 ?? FOTO: HANNE JUUL/ALL OVER PRESS ?? Blåøjet Thomas Helmig – jyden synger om konen og får hjaelp af sønnen på akavet makvaerk.
FOTO: HANNE JUUL/ALL OVER PRESS Blåøjet Thomas Helmig – jyden synger om konen og får hjaelp af sønnen på akavet makvaerk.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark