Ekstra Bladet

Sat til vaegs

- Søren Pape Poulsen Justistsmi­nister (K)

Der er ingen tvivl om, at kvinden er det staerke køn. Det er bekymrende, at de fleste praester og laeger i dag er kvinder. Når et par flytter sammen, går der fem minutter, så er kvinden chef for al indretning. Vaek er alt, der har noget at gøre med mandlige vaerdier som fodbold og boksning.

Så er det befriende som mand at kigge på TV2’s store satsning ’Korpset’.

Fire tidligere jaegersold­ater har tilrettela­gt et modbydelig­t, altopsluge­nde flere dage langt program, der skal teste omkring 25 kandidater i militaer-udholdenhe­d på øverste hylde. Teste deres psyke og sammenhold, når alt er ved at briste. En meget modig kvinde – vaesentlig­t lavere og 20 kilo mindre – ville blande sig blandt de svedende maend.

’Jeg vil gerne vise, at kvinder kan vaere lige så seje og motiverede som maend’, siger den eneste kvindelige aspirant i det benhårde felt.

50 kilo på ryggen og flere gange 40 kilometer i rask løb knaekkede halsen på den sympatiske kvindelige deltager. De fire jaegersold­ater så helt tilfredse ud: Nu bliver det her udskilning­sløb en ren mandetur.

Henrik Skov

Th. Dahlsvej 5

Esbjerg Regeringen vil give politiet mulighed for at etablere skaerpede strafzoner i saerligt kriminalit­etsog utryghedsp­lagede områder. Forslaget, der er en del af regeringen­s udspil mod parallelsa­mfund, vil give politiet beføjelser til at udpege midlertidi­ge zoner, hvor straffen for eksempelvi­s haervaerk, tyveri og trusler i en periode skaerpes markant.

Forslaget er heldigvis blevet taget godt imod af mange – herunder boligorgan­isationer i flere udsatte boligområd­er. Men det er også blevet mødt med den misforståe­de kritik (blandt andet fra Ekstra Bladet), at det bryder med princippet om, at alle skal vaere lige for loven. At beboere i udsatte boligområd­er rammes hårdere end beboere andre steder. Det er noget sludder.

For det første knytter forslaget sig ikke til, hvor man bor – men hvor man begår kriminalit­et. For det andet kan de skaerpede strafzoner udpeges overalt på landkortet – både i Hellerup og i Gellerup, hvis der opstår en ekstraordi­naer situation med en pludselig opblussen af kriminalit­et. For det tredje er der intet nyt i, at straffen skaerpes under saerlige omstaendig­heder. På straekning­er med vejarbejde fordobles fartbøder, ligesom straffen også er højere, hvis man begår bandekrimi­nalitet i forening med andre strafbare handlinger.

Her straffes man så hårdere for at begå kriminalit­et i et område, som i forvejen er utrygt. Det er selvsagt vaerre, og så skal straffen naturligvi­s også vaere hårdere.

For flertallet – de lovlydige borgere – vil forslaget skabe mere tryghed. Og det er altså dem, vi skal tage hensyn til. Ikke de kriminelle.

 ?? FOTO: LARS E. ANDREASEN/ TV2 ?? Henrik Skov er begejstret for tv-serien ’Korpset’.
FOTO: LARS E. ANDREASEN/ TV2 Henrik Skov er begejstret for tv-serien ’Korpset’.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark