Ekstra Bladet

Radiovaert nyder at 93 er fyret

Peter Falktoft jubler over, at 93 medarbejde­re på Berlingske Media bliver arbejdsløs­e

- JULIE KRAGH jukr@eb.dk

Radiovaert­en Peter ’Snebolden’ Falktoft går sjaeldent af vejen for en Twitter-fejde. Faktisk starter han dem som oftest selv.

Denne gang er det de mange fyringstru­ede ansatte på Berlingske Media, der står for skud.

Mediehuset meddelte onsdag, at man vil nedlaegge 93 stillinger svarende til hver tiende. I den forbindels­e lukker gratisavis­en Metroxpres­s hjemmeside­n mx.dk, mens selve avisen skifter navn til BT Metro.

Den nyhed glaedede i den grad Falktoft, der i flere år har haft et horn i siden på avisen. Han jublede over lukningen til sine mere end 250.000 følgere.

Da en Twitter-bruger påpegede, at der er 93 ansatte, der mister deres job, havde Falktoft følgende kommentar.

– 93 mennesker, Jakob. Der mister deres job, fordi produktet var elendigt. Graed mig en flod. Den journalist­iske selvopfatt­else er som altid stukket af til en galakse hinsides denne ...

I sin og Esben Bjerres podcast ’Her går det godt’, der blev indspillet onsdag og udgivet torsdag morgen, gik Falktoft yderligere i detaljer med sit mishag med avisen og dens medarbejde­re.

Håner folk

– Jeg tager lige mine spidseste sko på, så er jeg klar til at danse på graven, lyder det fra Falktoft efter først at have vendt sit indkøb af et par handsker til 400 dollars og sin glaede ved dyrt bagvaerk.

– Jeg er med på, at jeg har nul empati. Nul empati. Det er ikke en trist dag for mig. Der går fem minutter, og så er alle dem, der er fyret, ansat på Ekstra Bladet. Bakterier forlader aldrig rigtig systemet, tilføjede han.

– Sikke dog en flok latterlige tabere. Kort efter fyringerne var meldt ud, ’likede’ BTMX’ nytiltrådt­e ansvarshav­ende chefredakt­ør, Michael Dyrby, et tweet fra Falktoft, der hyldede ham for at lukke Metroxpres­s og tilføjede derefter, at han ’altid vil lytte til’ ham. De to aftalte desuden at mødes i Trump Tower i forbindels­e med det amerikansk­e praesident­valg om to år.

En udveksling, der i den grad er faldet Dyrbys ansatte for brystet.

’Derudover er medarbejde­rne dybt chokerede og staerkt uforståend­e over for, hvordan ledelsen reagerede onsdag, hvor man i offentligh­eden valgte ikke at udvise den mindste sympati for medarbejde­rnes situation ved blandt andet at ytre sig højst upassende på sociale medier samt mundtligt over for medarbejde­rne’, lyder det i en udtalelsen fra BTMX’ medarbejde­rforening.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra Peter Falktoft, men han meddeler, at han ingen har.

Jeg er med på, at jeg har nul empati.

Nul empati.

Det er ikke en trist dag for mig

 ?? FOTO: ALL OVER PRESS ?? Michael Dyrby tror, at Ekstra Bladet kan få noget sjov ud af det ..!
FOTO: ALL OVER PRESS Michael Dyrby tror, at Ekstra Bladet kan få noget sjov ud af det ..!

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark