Ekstra Bladet

GHETTOBLAS­TERNE

-

DET MEST overrasken­de i går, da regeringen kom med sin laenge opreklamer­ede ghetto-plan, var sådan set den øjeblikkel­ige tilslutnin­g over en bred front.

JA, UFFE ELBAEK var så lige fortørnet over, at otte ministre ikke i stedet kom med en klimaplan! Hans ordfører, Carolina Magdalene Maier, opfordrede på Twitter – naermest graedefaer­dig – folk til at lukke for tv-daekningen, fordi det var så synd for ghettoerne. Og Enhedslist­en undrede sig over, at regeringen ikke har prøvet at tale med nogen af dem, der bor i parallelsa­mfundene. Altså alt i alt lidt uden for paedagogis­k raekkevidd­e. Men ellers var politikere til højre og venstre og borgmestre klar.

Så var linjen ligesom lagt!

SELV DA TV2 klemte Mette Frederikse­n for tredje gang for at få hende til at sige noget kritisk om planen, smaeldede hun kun, at den var for slap på enkelte punkter, Ikke for hård. Så var linjen ligesom lagt!

ZONER MED fordoblede straffe, tvangsinds­krivning vuggestuer, sprogtest i nulte klasse, nul børnecheck til foraeldre, der ikke får deres børn i skole, nedrivning­er og ombygning af ghettoer til ungdoms-, single- og aeldreboli­ger, så familier må vige ... bare kom med det! Hun var som stål.

i

KRISTIAN THULESEN DAHL havde også svaert ved at finde hår i suppen.

I DAG saetter partierne sig sammen for at laegge en forhandlin­gsplan, så det hele kan rulles ud i en fart. Fra de sorte ministerli­mousiner kørte ind i Mjølnerpar­ken i magtfuld kortege til pressemøde­t og fremover mod år 2030, skal foden stort set ikke løftes et sekund fra speederen: Ghettoerne skal afvikles totalt.

MAN FÅR NAESTEN spirende forhåbning­er om, at fronterne i Folketinge­t for en gangs skyld kan enes

at gøre noget sammen. Uden at det går op i om fnidder og valgkamp? Det laenge efterspurg­te ’nationale kompromis’, når det gaelder indvandrer­e og integratio­n?

BØRNENE ER heldigvis i centrum i de fleste af planerne. Fra vuggestuer til gymnasier og erhvervssk­oler. MANGE AF grebene, også de drastiske, er allerede

De bliver bare ikke brugt. Nu mulige i lovgivning­en. skal kommunerne tvinges til at presse medarbejde­rne. Også udi det helt ekstreme – for eksempel skal fagpersone­r kunne straffes, hvis de overtraede­r deres pligt til at underrette om børn, der svigtes. Paedagoger­nes formand kalder det ’symbolpoli­tik’

lyttet og beder om, at der rent faktisk bliver til indberetni­ngerne.

LARS LØKKE har i hvert fald sat hele sin personlige prestige ind på planen, hvad han godt kan få ros for. Den skal piskes og håndholdes helt frem til målet af tre udvalgte repraesent­anter for regeringen. I slutningen af denne måned sker det første tjek allerede. Nu må vi se, om det passer!

 ?? FOTO: JONAS OLUFSON ?? Mjølnerpar­ken bliver det hippeste sted i byen, forudså Lejerbos formand, da han gav en rundvisnin­g til ministrene inden pressemøde­t.
FOTO: JONAS OLUFSON Mjølnerpar­ken bliver det hippeste sted i byen, forudså Lejerbos formand, da han gav en rundvisnin­g til ministrene inden pressemøde­t.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark