Ekstra Bladet

Nu vil han have en målbonus

AaB’s nye forsvarskl­ippe Jores Okore er blevet en målfarlig herre

-

Det er ikke utaenkelig­t, at AaB's nye forsvarskl­ippe Jores Okore kunne finde på at hive sportschef Allan Gaarde til side.

Efter at vaere begyndt at score mål som aldrig før, vil han gerne have indført en 'målbonus' i kontrakten.

Den tidligere Nordsjaell­and-, Aston Villa- og FCKspiller stangede bogstaveli­gt talt de tidligere danske mestre ind den hidsige kamp om de sidste Top 6 -pladser.

Dermed gik han fra skurk til helt på få dage.

Endelig tre point

Allerede efter fire minutter faldt det enlige mål, da den tilbageven­dte Kasper Kusk lagde et hjørnespar­k ind på kanten af det lille felt, og da både Sønderjysk­E-målmand Sebastian Mielitz og anfører Kees Luijckx ikke var vågen, var Jores Okore klar til at revanchere sig fra søndagens 1-1 kamp mod Nordsjaell­and.

Efter en raekke uafgjorte kampe kunne AaB endeligt saette tre point ind på kontoen, og når Horsens mandag kommer til Aalborg, kan de tidligere mestre for alvor traede ind i Top 6.

Derefter venter Randers, inden grundspill­et afsluttes ude mod AGF.

– Jeg kom mod Nordsjaell­and to gange til at mangle et skridt for at kunne score. I dag kunne jeg løbe ind i bolden og bare støde den i nettet, fortalte Jores Okore, der også var på pletten for nogle uger siden i 1-1 opgøret mod Brøndby.

Arbejdet hårdt

– Nu kan vi selv afgøre det. Jeg glaeder mig allerede til Horsens-kampen. Det er sjovest at vaere med i slutspilra­eset.

– Vi har arbejdet hårdt for at nå så langt, og selv om det er laenge siden, at vi har tabt, har vi indtil nu spillet alt for mange kampe uafgjort.

– Nu fik vi endeligt tre point, og det skyldes blandt andet, at vi har snakket meget om at få mere kvalitet ind i vores hjørnespar­k, siger Jores Okore, som indtil videre er gået fri af den 'influenzae­pidimi', som har ramt dele af AaB-truppen.

Det er gået hårdest ud over 'faedrehjør­net', som taeller navne som Rasmus Würtz og Kasper Risgaard.

Mens førstnaevn­te kunne sidde med baenken i Haderslev og snuppe de sidste minutter, var Kasper Risgaard blevet efterladt i Aalborg.

Nedrykning­sspil

– Jeg har holdt mig langt vaek fra dem, som har børn, fordi det er dem, som smitter, siger Jores Okore.

Efter det hurtige mål kunne AaB stille og roligt traekke sig laengere og laengere tilbage, og det fik ingen betydning, at Magnus Christense­n med et kvarter tilbage så rødt efter to gule kort.

Sønderjysk­E var endnu mere ineffektiv­e end forleden mod Silkeborg, og det blev ikke til andet end nogle halvhjerte­de forsøg.

Efter et par saesoner i sjove ende med henholdsvi­s sølvmedalj­er og Top 6 må holdet med hjemmebane i Haderslev affinde sig med nedrykning­sspillet.

Løbet er kørt

– Vi haenger ikke sammen som hold og holder ikke den plan, der er lagt. Vi tror, at vi kan klare os med enkeltmand­spraestati­oner, sagde en nedtrykt Mikael Uhre efter en kold omgang, hvor de få fremmødte ikke fik noget Det blev et langt gab, men det var AaB ret så ligeglad med.

Nordjydern­e vandt langt om laenge og er pludseligt taet på Top 6, hvor de tidligere danske mestre ser sig selv høre til.

Det er ikke med prangende spil, at AaB er havnet i den gunstige som helst at varme sig på.

– Top 6 skal vi ikke tale om mere.

– Det løb er kørt, siger Mikael Uhre, som sammen med resten af Sønderjysk­E kan gøre nedrykning­sspillet lidt nemmere, hvis man kan komme op på hesten og få gang i målene og pointhøste­n i de naeste opgør mod henholdsvi­s Helsingør og Lyngby. situatione­r. Selv om nordjydern­e arbejder på et stilskifte, så sprudler man ikke.

Nordjydern­e er kun nået så langt på en god defensiv, som ikke blev sat på prøve mod et fortsat ineffektiv­t Sønderjysk­Emandskab.

Så der er ingen, som vil komme til at savne holdet fra Haderslev og omegn i Top 6, som er langt fra de seneste to saesoners styrke.

Karakterer

Jacob Rinne ........................ 4 Patrick Kristensen .............. 3 Kasper Pedersen ................ 3 Jores Okore ........................ 4 Jakob Ahlmann (84) .......... 4 Kasper Kusk (79) ................ 4 Christense­n, Magnus ......... 2 Filip Lesniak ....................... 3 Børsting, Frederik .............. 2 Yann Rolim (66) ................. 2 Jannik Pohl ......................... 3 (66) Abildgaard, Oliver ...... 2 (79) Jakob Blabjerg ............. - (84) Rasmus Würtz ............. Gennemsnit ........................ 3

Peter Bagge

 ?? FOTO: CLAUS FISKER/RITZAU SCANPIX ?? – Jeg kom mod Nordsjaell­and to gange til at mangle et skridt for at kunne score. I dag kunne jeg løbe ind i bolden og bare støde den i nettet, fortalte Jores Okore.
FOTO: CLAUS FISKER/RITZAU SCANPIX – Jeg kom mod Nordsjaell­and to gange til at mangle et skridt for at kunne score. I dag kunne jeg løbe ind i bolden og bare støde den i nettet, fortalte Jores Okore.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark