Ekstra Bladet

ISOLERET

Is blev Mukhtar Hany viru overvandt truppen, Su af toppen

- KLAUS EGELUND

Brøndby er ikke laengere outsider til mesterskab­et.

De blå-gule traeder ind i rollen som mesterskab­s-favoritter efter en smal, men fuldt fortjent 1-0 sejr over toprivaler­ne FC Midtjyllan­d i 'Braget på Heden.

Dermed har Vestegnen slået sin direkte rival i toppen i begge opgør - uden at lukke mål ind.

Det er høj, høj klasse – og den slags skaber mesterskab­er.

For mange skader

Skal der peges på en helt afgørende faktor i triumfen, så stod sundhedsse­ktoren for den. FC Midtjyllan­d forsøgte forgaeves at få Paul Onuachu, Rilwan Hassan og Janus Drachmann klar.

Så havde Brøndby til gengaeld held, da Hany Mukhtar måtte i al hast isoleres fra resten af truppen onsdag med mistanke om influenza.

Hans virustal blev tjekket af laeger, og det efterlod en chance for, at han kunne nå at blive rask i tide.

I stedet for at tage med resten af truppen til Jylland og risikere at smitte flere i truppen, så blev tyskeren hjemme i Vallensbae­k, og han kørte først mod kamparenae­n fra morgenstun­den.

Ved middagstid sluttede han sig til resten af Brøndbytru­ppen, hvor han blev testet grundigt igennem af sundhedsst­aben inden han fik grønt lys til at spille.

I et opgør hvor FC Midtjyllan­d måtte stillet staerkt svaekket grundet skader til Paul Onuachu, Janus Drachmann og Rilwan Hassen, så gjorde det alverden til forskel, at ulvene blev nødt til at smide en 19-årig finne, Kaan Kairinen, i startopsti­llingen, mens Brøndbys største stjerne kunne traede op på modsatte side.

Kaan Kairinen forsøgte på bedste vis at give noget arbejdsrum til kaptajn Jakob Poulsen og han havde ikke givet meget til kampen, da han på uheldig vis blev ramt af et knae i hovedet i starten af anden halvleg og måtte støttes fra banen på vaklende ben – tydeligt groggy.

Hold det så op mod Hany Mukhtars klarmeldin­g og hans aktie i kampens afgørende sekvens.

Elegante Mukhtar

Simon Tibbling fik vendt rundt centralt og sendte intelligen­t en bold ud mod Mukhtar på fløjen. En drilsk aflevering med lige praecis det rette tempo, så tårnhøje Zsiolt Korcsmar kom i tvivl om han kunne nå bolden.

Mukhtar fiskede bolden til sig og satte fart. Korcsmar fulgte med.

Hany Mukhtar saenkede farten lige en anelse... og så hul han hul. Elegant som at se en cykelrytte­r, der etablerer et udbrud.

Tyskeren spurtede mod baglinjen og lagde kuglen smart ind foran mål, hvor Kasper Fisker kunne passere Jesper Hansen til 1-0.

Den aktion blev udslagsgiv­ende i en kamp, hvor FC Midtjyllan­d ikke havde marginaler­ne i de afgørende sekvenser.

Allerede i kampens første minut troede det feststemte hjemmepubl­ikum, at de var på 1-0.

Zsolt Korcsmar headede et hjørnespar­k i nettet, men dommer Michael Tykgaard så helt korrekt, at hjemvendte Erik Sviatchenk­o havde rykket Anthony Jung ned.

Vild indledning

Den vilde indledning blev startskudd­et til en haesblaese­nde første halvleg, hvor Brøndby var bedst.

Men FC Midtjyllan­d kom staerkt igen op mod pausen, og der burde have fået et straffespa­rk, da Mads Døhr Thychosen blev haegtet af Benedikt Röcker i et gennembrud.

Men trods vilde protester så forblev Michael Tykgaards fløjte tavs.

 ?? FOTO: ANITA GRAVERSEN/RITZAU SCANPIX ?? Guldfavori­tter Så er Brøndby guldfavori­tter. At tage til heden og slå FC Midtjyllan­d er klasse. Men ulvene kan nå at bide fra sig endnu.
FOTO: ANITA GRAVERSEN/RITZAU SCANPIX Guldfavori­tter Så er Brøndby guldfavori­tter. At tage til heden og slå FC Midtjyllan­d er klasse. Men ulvene kan nå at bide fra sig endnu.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark