Ekstra Bladet

GHETTO-HVERDAG

Dagen efter Løkkes show

- JAMES KRISTOFFER MILES KRISTIAN B. LARSEN kristoffer@eb.dk kbl@eb.dk

Med kuldegrade­r, der ville ophaeve regeringen­s kommende maskerings– og burkaforbu­d af hensyn til det ’anerkendel­sesvaerdig­e formål’ at skaerme sin naese for frosten, var Mjølnerpar­ken på Nørrebro i går vendt tilbage til den grå hverdag.

Dagen i forvejen havde statsminis­ter Lars Løkke Rasmussen (V) og syv andre ministre under praesentat­ionen af regeringen­s ghettoudsp­il omdannet det hårdt belastede boligkvart­er til et ghetto-cirkus, hvor det vrimlede politibetj­ente, ministerbi­ler og skaeldsord fra vrede demonstran­ter.

I går var alt ved det gamle. Bortset fra meldingern­e fra flere af Mjølnerpar­kens indbyggere og besøgende, som Ekstra Bladet talte med.

Send dem hjem

Her var der opbakning til flere af punkterne i ghettoudsp­illet.

– Det er en god plan. Problemet herude er, at der er for mange, der ikke respektere­r Danmark.

– De har måske deres problemer. Men hvorfor skal det gå ud over alle os andre, når de laver kriminalit­et, lød det eksempelvi­s fra palaestine­nseren Sleiman Dabdoub, som netop havde vaeret ved grønthandl­eren for at købe ind til sin mor, der bor i en af Mjølnerpar­kens blokke.

– De forskraekk­er min mor, når der bliver skudt nogen på gaden. Der skal gøres noget. Det mener jeg.

– Tror du det vil hjaelpe eksempelvi­s at straffe dobbelt, når der begås kriminalit­et her i området?

– Ja. Straf dobbelt. Og så spark dem hjem, hvor de kommer fra bagefter.

– Det kan godt vaere, jeg lyder som en racist. Men de ødelaegger det for alle andre. Vi skal vaere taknemmeli­ge for, at vi har fået en chance her i Danmark. Og at vi – naesten – bliver behandlet som alle andre danskere, sagde Sleiman Dabdoub med et skaevt smil.

Vil rive ned

Torsdag var meldingen fra de otte ministre, at danske ghettoer i fremtiden får med grovfilen, og at de skal vaere helt udryddet i 2030.

– Det er ikke noget nyt problem. Der har vaeret ghettoplan­er før. Det er ikke sådan, at tingene ikke har virket, men de har ikke virket godt nok. Vi har svigtet kollektivt, lød det fra Lars Løkke RasmussenI ghetto-udspillet laegger statsminis­teren op til, at boligblokk­e i hårdt belastede boligområd­er i langt højere grad skal kunne rives ned, og at borgere på kontanthja­elp skal saettes ned i ydelse, hvis de flytter ind i en ghetto.

– Vi har erstattet naivitet med realisme. Regeringen er klar til at gå nye veje. Vi er klar til at gå langt.

Det kan godt vaere, jeg lyder som en racist. Men de ødelaegger det for alle andre

 ??  ??
 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? Dagen efter dagen
I går var dagen derpå i Mjølnerpar­ken, efter at Lars Løkke Rasmussen torsdag stillede sig op og fortalte om sine planer for afvikling af de danske ghettoer. Beboeren Sleiman Dabdoub mener, at flere af forslagene er fornuftige, mens...
FOTO: KENNETH MEYER Dagen efter dagen I går var dagen derpå i Mjølnerpar­ken, efter at Lars Løkke Rasmussen torsdag stillede sig op og fortalte om sine planer for afvikling af de danske ghettoer. Beboeren Sleiman Dabdoub mener, at flere af forslagene er fornuftige, mens...

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark