Ekstra Bladet

GHETTO, NEJ TAK

Regeringen har fået kontrol med flygtninge­strømmen, og asyltallet er nu det laveste i ni år. Med faerre nye flygtninge bør vi fokusere på at løse de største problemer med udlaending­e, der er kommet hertil.

-

Der bor nu naesten en halv million med ikke-vestlig baggrund i Danmark. Det er naesten 10 gange så mange som i 1980, og det koster os 36 milliarder kroner om året. Nogle klarer sig godt og bidrager til det danske samfund, men alt for mange klarer sig desvaerre dårligt og har samlet sig i områder med massive problemer.

Det er områder, hvor for få arbejder, og alt for mange ikke taler dansk. Hvor børn ikke får de muligheder, de fortjener. Hvor kriminalit­et fylder alt for meget, og hvor danske vaerdier som frisind og ligestilli­ng mellem kønnene fylder alt for lidt.

Nu er det nok! Regeringen­s mål er helt at fjerne ghettoer inden 2030. Vi foreslår derfor en lang raekke markante og målrettede tiltag som for eksempel:

1. Vi skal tage styring over, hvem der flytter ind. Udsatte boligområd­er har ikke brug for flere arbejdsløs­e eller kriminelle.

2. Småbørn skal i dagtilbud, så de laerer dansk og danske vaerdier. Vi svigter dem, hvis de går hjemme hos foraeldre, som ikke taler dansk.

3. Vi vil indføre sprogprøve­r for børn i 0. klasse på skoler med mange elever fra udsatte boligområd­er, så børnene kan tilstraekk­eligt dansk, inden de får lov til at starte i 1. klasse.

4. Vi vil forhindre, at børn sendes på genopdrage­lsesrejser ved at kunne straffe og eventuelt udvise foraeldren­e.

5. Vi vil skabe en mere blandet beboersamm­ensaetning, og vi vil kunne rive de vaerste ghettoer ned.

Se hele regeringen­s strategi på venstre.dk

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark