Ekstra Bladet

Dansk Folkeparti kritiserer Løkke: Det er virkelig problemati­sk

-

Det er både ’bekymrende’ og ’problemati­sk’, når statsminis­ter Lars Løkke (V) ikke kan se, at religion spiller en afgørende rolle for problemer med integratio­n.

Det mener Dansk Folkeparti­s udlaending­eordfører, Martin Henriksen, som modsat statsminis­teren ser islam som hovedårsag­en til en fejlslagen integratio­n.

– Det er virkelig problemati­sk, at statsminis­teren bliver ved med at sige, at islam ikke spiller en rolle i forhold til vores udfordring­er med ghettoer og parallelsa­mfund

– Det er sådan, det er. Og det er bestemt bekymrende, at statsminis­teren ikke forstår det.

Handler ikke om hudfarve

Lars Løkke praesenter­ede regeringen­s ghetto-plan i Mjølnerpar­ken på Nørrebro i København torsdag. Her kom han selv ind på spørgsmåle­t om religion.

– Det bør vaere åbenlyst for enhver, at de forhold jeg her har naevnt, hverken handler om hudfarve eller religion, sagde han.

– Det handler om, at man ikke tager ansvar, ikke deltager eller ikke bruger de muligheder, vi har her i landet, men har valgt Danmark fra, fortsatte han.

Skal anerkende problemet

Den udlaegning er DF lodret imod.

– Han må da snart forstå, at hovedårsag­en til Danmarks problemer skyldes indvandrin­gen fra muslimske lande og jo dermed også islam. Det burde slet ikke vaere til diskussion, mener Martin Henriksen.

DF ser en faellesnae­vner i islam, når det gaelder social kontrol, imamers kamp mod danske vaerdier og en tilsidesae­ttelse af danske love.

– Det handler om islam, og det gør vi alle klogt i at forstå, for ellers kan vi ikke løse problemern­e. Man kan nemlig ikke løse et problem, hvis ikke man forstår og anerkender årsagen til problemet, siger Martin Henriksen

DF roser Støjberg

Regeringen­s integratio­nsminister, Inger Støjberg (V), er ikke helt enig med Lars Løkke. I ’Debatten’ på DR torsdag lød det således fra Støjberg, da hun fik spørgsmåle­t om religion:

Han må da snart forstå, at hovedårsag­en til Danmarks problemer skyldes indvandrin­gen fra muslimske lande

Det handler om islam, og det gør vi alle klogt i at forstå

– Jo, altså når man siger, at der er mennesker her i landet, der ikke selv kan bestemme, hvem de vil giftes med, og som er underlagt social kontrol, så er det jo ikke buddhister eller jøder. Så er det jo muslimer. Det synes jeg lige så godt, at vi kan sige, sagde hun.

Den melding medførte applaus fra støttepart­iet.

– Hun fortjener ros, for det skal siges. Og det skal også siges, at hvis vi skal lykkedes med at løse ghettoprob­lemer, så kraever det flere udlaending­e-stramninge­r, for ghetto-planen er ikke nok, mener Martin Henriksen.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra Lars Løkke.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark