Ekstra Bladet

’Du er ikke klar til det her’

15-ÅRIGE OLIVER SENDT HJEM I TÅRER:

- LARS SEJR |CHRISTIAN ØRTOFT FOTO: MOGENS FLINDT ls@eb.dk ortoft@eb.dk

'X Factor' har fundet sit andet offer.

Sent fredag aften valgte Remee at vende tommelfing­eren ned til 15-årige Oliver, der for anden uge i traek havnede i farezonen og denne gang måtte forlade konkurrenc­en efter omsang mod gruppen Anne Mette & Tomas. En tydeligt berørt Oliver sluttede sin omsang med tårer i øjnene, og det blev afgørende.

– Reglen om to gange i farezonen, så er det ud, det er ikke relevant her. Det her vidner nok om, at det er en postgang for tidligt for dig. Det bliver ren tortur, hvis du skal gå videre på denne her måde hver gang, sagde Remee, der derefter sendte ham ud.

Jamie stjal showet

Aftenens positive overraskel­se var den 29-årige solist Jamie Talbot, der endelig trådte i karakter med sin fortolknin­g af Volbeats monsterhit 'For evigt'.

Ualmindeli­gt sikkert. Og ualmindeli­gt forfrisken­de med en sang, som flertallet af danskerne rent faktisk kender i Danmarks mest eksponered­e musikkonku­rrence.

Praestatio­nen fik Remee, der er mentor for Jamie Talbot, til at smile fra øre til øre.

– Jeg er på røven over, hvor godt du klarede det her. Vi har vaeret alt muligt igennem, og jeg var nervøs inden. Men du leverer en total tilstedeva­erelse. Du er en ung Kim Larsen. Du er monster sej, og jeg er imponeret over, hvor sej du var, lød det fra Remee.

Men spillet dommerne imellem viste sig også så småt i programmet­s andet liveshow. Thomas Blachman var ude med riven efter Sanne Salomonsen­s artister, og han naegtede også at lege med, da han skulle saette ord på Jamie Talbots praestatio­n. Den skaldede dommer understreg­ede, at han ikke er i tvivl om, at der venter mange liveshows til Jamie, men han sendte også en stikpille.

– Jeg savner fokus fra din side. Respekt for at du er en god sanger, men det er som om, at det er for nemt for dig. Det kører, men du forsvinder også for mig. Du er for intelligen­t til at lave sådan nogle ting her, lød opsangen, der fik Remee til at bryde ind med hovedryste­n.

Kaempe kompliment

Trods Blachmans stikpille må manden med de engelske rødder formodes at have sunget sig op i konkurrenc­ens favoritfel­t. Og han var da også selv lykkelig over sin mentors sammenlign­ing.

– Det tager jeg som et kaempe stort kompliment. Kim Larsen er en af de største artister i dansk musik nogensinde, så det håber jeg at kunne leve op til, lød det kortfattet.

Med Olivers farvel har både Remee og Sanne Salomonsen nu mistet en deltager, mens Thomas Blachman stadig har alle sine tre artister.

Du er en ung Kim Larsen. Du er monster sej, og jeg er imponeret over, hvor sej du var

 ??  ??
 ??  ?? Jamie Talbot med de engelske rødder formodes at have sunget sig op i konkurrenc­ens favoritfel­t.
Jamie Talbot med de engelske rødder formodes at have sunget sig op i konkurrenc­ens favoritfel­t.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark