Ekstra Bladet

POLITIET MØDT AF FRYGTELIGT SYN

Politimand var den første, der ankom til en lejlighed i Brønshøj, hvor en hel familie var blevet draebt

- NANNA BAY MADSEN nbm@eb.dk nbm@eb.dk

Det var et forfaerdel­igt syn, der mødte en politibetj­ent fra Københavns Politi, da han sammen med en kollega blev kaldt ud til en adresse i Brønshøj 11. april 2017 efter flere meldinger om husspektak­ler i en lejlighed.

Her fandt betjentene en kvinde og tre børn, der var blevet draebt med flere skud, knivstik og stik med saks.

En 39-årig mand med afghanske rødder sidder ved Retten på Frederiksb­erg tiltalt for at have draebt sin 36årige kone, sine to sønner på 15 og 13 år og sin datter på blot tre år. Han har ad flere omgange tilstået drabet.

Ifølge politimand­en mødte han og kollegaen som de første den 39-årige tiltalte, da de ankom til lejlighede­n den skaebnesva­ngre morgen.

– Der er blod på døren, dørkarmen og gulvet i opgangen og omkring ringeklokk­en ved nabolejlig­heden. Allerede der kan vi se, at det er temmelig alvorligt, forklarede politibetj­enten i retten.

Sammen med sin kollega forsøgte han at sparke den låste dør til lejlighede­n ind. Efter et kort øjeblik åbnede den 39-årige mand dog døren.

– Jeg kan se, at der ligger to livløse skikkelser i gangen, og at der er meget blod. Jeg får tvunget døren op, og vi får givet den tiltalte håndjern på, forklarede han.

Flere personer

Herefter afsøgte politimand­en sammen med tre andre betjente, der var kommet til lejlighede­n i mellemtide­n, boligen.

– Da jeg kommer ind i stuen, kan jeg se, at der ligger en lille, livløs pige. Bag ved hende er der et sovevaerel­se, hvor der ligger en dame i en stor blodpøl, fortalte politimand­en.

Da ambulancer ankom til stedet, kunne laegerne dog konstatere, at alle fire var afgået ved døden.

Ifølge politimand­en var den nu tiltalte mand forholdsvi­s rolig under episoden.

– Jeg taler med manden flere gange og spørger, hvad der er sket. Han siger, at han har slået dem ihjel og skudt dem, fortalte politibetj­enten og fortsatte.

Ikke sindssyg

– Han virker først ret rolig, men så bliver han mere urolig. Han siger pludselig 'nej, ikke min datter'. Det virker, som om han har det rigtig dårligt med, at hun er død. Han siger, at han havde forsøgt at begå selvmord med en pistol, der ikke virkede.

Ifølge en mentalunde­rsøgelse var den 39-årige ikke sindssyg i gerningsøj­eblikket, men har siden udviklet psykotiske symptomer.

Den tiltalte har i retten tidligere forklaret, at han begik drabene, fordi han mistede kontrollen, efter han i en laengere periode havde skaendtes med sin kone.

Sagen mod den 39-årige mand er rejst som en naevninges­ag. Der forventes dom 14. marts.

knytnaeve og en ratlås. Han stikker hende med kniv, og han henter en pistol og skyder hende to gange på klos hold i tindingen, siger hun.

– Herefter går han i panik og går til angreb på sine børn. Først stikker han sine to sønner og hernaest datteren, som han også skyder mod. Da politiet finder dem, har de omfattende skader efter skud og stik på brystkasse­n, i halsen og hovedet.

Ifølge den tiltaltes forsvarer er der ingen tvivl om, at den 39-årige mand har begået drabene og skal dømmes for det.

– Jeg er desvaerre langt hen ad vejen enig med anklageren. Spørgsmåle­t er mere, om han var sindssyg under drabene, forklarede forsvarer Asser Gregersen.

Ifølge hans opfattelse drabene begået spontant. er

 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? Politiets teknikere ses her på stedet, hvor en 39-årig mand slog sin kone og tre børn ihjel. Han har erkendt drabet i retten.
FOTO: KENNETH MEYER Politiets teknikere ses her på stedet, hvor en 39-årig mand slog sin kone og tre børn ihjel. Han har erkendt drabet i retten.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark