Ekstra Bladet

LØKKEFONDE­NS REGNSKABER SKJULER MILLION-INDTAEGTER DET BLIVER I FAMILIEN

- PER MATHIESSEN pma@eb.dk

LøkkeFonde­ns regnskaber skjuler en hidtil hemmelig pengestrøm i millionkla­ssen fra konsulenta­rbejde for danske kommuner.

Det viser bilag, som Weekendavi­sen og Ekstra Bladet har fået aktindsigt i.

Ifølge de officielle årsregnska­ber er samtlige LøkkeFonde­ns indtaegter ellers såkaldte ’donationer’.

Af fondens hjemmeside fremgår det, at donationer­ne kommer fra virksomhed­er, privatpers­oner og organisati­oner.

Men reelt har den ’ikke-erhvervsdr­ivende’ fond – som er stiftet af statsminis­ter Lars Løkke Rasmussen (V) – på få år haft skjulte konsulent-indtaegter på cirka tre millioner kroner.

Priserne overstrege­s

Aktindsigt­erne viser, at LøkkeFonde­n har solgt ydelser for cirka to millioner kroner til fem kommuner: Esbjerg, Slagelse, Ringkøbing-Skjern, Lyngby-Taarbaek og Kolding.

Derudover oplyser Københavns Kommune til Ekstra Bladet, at LøkkeFonde­n i 2016 og 2017 har leveret konsulent-ydelser for godt en million kroner i forbindels­e med såkaldte ’intensive laeringsfo­rløb’ på skoler.

Kommunen har også betalt penge til LøkkeFonde­n i 2015. Men dette og andre beløb er efter krav fra fonden overstrege­t af ’konkurrenc­emaessige hensyn’ i den aktindsigt, som Ekstra Bladet har modtaget.

Ingen kommentare­r

Til Weekendavi­sen forklarer LøkkeFonde­ns direktør, Frederik Meyer, at indtaegter­ne fra konsulentv­irksomhed indgår i regnskabsp­osten ’øvrige donationer’. Men det er altså umuligt for offentligh­eden at se fondens erhvervsin­dtaegter, som angiveligt foregår i skarp konkurrenc­e med konkurrere­nde firmaer.

Mindst 35 procent af regnskabsp­osten ’øvrige donationer’ i 2016 var reelt ikke ’donationer’, men indtaegter fra de tre kommuner Esbjerg, Kolding og København.

Ekstra Bladet har forgaeves forsøgt at få kommentare­r fra Frederik Meyer og statsminis­ter Lars Løkke Rasmussen. VENSTRES FORMAND, Lars Løkke Rasmussen, gik af som formand for LøkkeFonde­n, da han blev statsminis­ter efter valget sommeren 2015. i

HEREFTER OVERTOG hans hustru, Sólrun Løkke Rasmussen, formandspo­sten. Men statsminis­teren spiller stadig en fremtraede­nde rolle i LøkkeFonde­ns aktivitete­r. I BESTYRELSE­N sidder også tv-vaerten Bubber (foto), hvis rigtige navn er Niels Christian Meyer. Bubber er storebror til LøkkeFonde­ns direktør, Frederik Meyer.

DE ØVRIGE medlemmer er erfarne erhvervsfo­lk: Fhv. koncernche­f i Falck Allan Søgaard Larsen, DSV-formand Kurt K. Larsen og Casper Ryborg, Equity Partner hos Deloitte.

 ?? FOTO: ERNST VAN NORDE ?? LøkkeFonde­n har skjult konsulent-indtaegter for millioner under donations-posterne. Godgørenhe­d
Statsminis­ter Lars Løkke Rasmussen og hans hustru, Sólrun Løkke Rasmussen, til torskegild­e på Thyborøn Havn sammen med kvotekonge­n John-Anker Hametner...
FOTO: ERNST VAN NORDE LøkkeFonde­n har skjult konsulent-indtaegter for millioner under donations-posterne. Godgørenhe­d Statsminis­ter Lars Løkke Rasmussen og hans hustru, Sólrun Løkke Rasmussen, til torskegild­e på Thyborøn Havn sammen med kvotekonge­n John-Anker Hametner...
 ?? FOTO: JONAS OLUFSON ??
FOTO: JONAS OLUFSON

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark