Ekstra Bladet

Skattekron­er brugt på Løkkes image

-

Roger Buch, der forsker i samfundsvi­denskab ved Danmarks Medie-og Journalist­højskole, undrer sig over LøkkeFonde­ns manglende åbenhed om de skjulte pengestrøm­me fra kommunekas­serne.

– Det viser, at fonden har en forretning­smodel og agerer som en erhvervsvi­rksomhed. De ser sig selv som en virksomhed, der konkurrere­r med andre udbydere om at levere ydelser, og de ønsker ikke at afsløre deres forretning­shemmeligh­eder, siger Roger Buch til Weekendavi­sen.

Han har en politisk interesse i, at fonden er en succes

Udelod oplysninge­r

I august sidste år skrev direktør Frederik Meyer om fondens virke: ’Dette arbejde muliggøres alene gennem donationer fra danske virksomhed­er, fagbevaege­lsen, fonde og privatpers­oner’.

Frederik Meyer undlod altså at oplyse om LøkkeFonde­ns erhvervsvi­rksomhed og konsulent-indtaegter. Men ifølge Roger Buch er det en vaesentlig oplysning, at LøkkeFonde­n agerer som en virksomhed, der saelger konsulent-ydelser.

– Det betyder, at kommunale skattekron­er bliver indirekte brugt til at understøtt­e Lars Løkkes image, fordi fonden også tegner Løkkes image som politiker, og den baerer hans navn.

– Han har en politisk interesse i, at fonden er en succes og har mange aktivitete­r, der giver opmaerksom­hed, fastslår Roger Buch.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark