Ekstra Bladet

Integratio­n ude i virkelighe­den

-

godt for pressens daekning Der er sket noget af integratio­ns-politikken i Danmark.

Det er nemlig blevet svaerere at lave de kedelige automat-historier, hvor opposition­spartier på stribe haelder det hele ned ad braettet.

Socialdemo­kraterne er efter årtier kommet i sync med deres egne Vestegnsbo­rgmestre, som i årevis forgaeves prøvede at råbe partifaell­erne på Christians­borg op ude fra virkelighe­den.

Det er simpelthen blevet stuerent at vaere strammer i S. Partiforma­nd Mette Frederikse­n synes endda, at Løkke-regeringen­s ghetto-udspil fra denne uge godt kunne have vaeret endnu strammere på visse punkter.

Østergaard har vaeret De radikales Morten på ghetto-safari i Vollsmose og Gellerup. Han er med egne ord blevet klogere og erklaerer sig nu som tilhaenger af sidste års

Det, der generer ham mest, er, at så mange ikke arbejder

bandepakke. Den stemte de radikale ellers nej til, men nu synes Østergaard, at det er tid til at smide håndskyhed­en og traekke hovedet ud af busken.

Således var det Alternativ­ets Uffe Elbaek og Enhedslist­ens Pernille Skipper, der alene tegnede den interne Christians­borg-kritik torsdag aften i DR2-programmet 'Debatten'.

Samme dag havde statsminis­ter Lars Løkke Rasmussen sammen med syv fagministr­e kørt ghetto-planen i stilling i selveste Mjølnerpar­ken i store, sorte ministerbi­ler og et ikke uanseligt sikkerheds­opbud.

’Ét Danmark uden parallelsa­mfund - ingen ghettoer i 2030’, hedder planen.

Både Skipper og Elbaek udtrykte staerk skepsis over for den, men Elbaek var dog ene om slet ikke at ville erkende praemissen om, at vi har parallelsa­mfund i Danmark.

Det kan vel godt kaldes et aegte alternativ­t synspunkt, for enigheden har som ovenfor beskrevet aldrig vaeret større.

et godt los bagi, for Det giver os i pressen når vi ikke kan lave automathis­torierne med alle de sure opposition­spartier, må vi jo ud i virkelighe­den.

Politiken gjorde det godt i torsdags i Mjølnerpar­ken. Her mødte reporteren en ung, tørklaedek­laedt kvinde, som synes, det er helt i orden, at der saettes ind mod ghettoens vaerste sider. Hun har mistet to brødre i Mjølnerpar­ken; én blev kørt ned, og én blev skudt. Hun har vaeret glad for at bo i området i 25 år, men det er hun ikke laengere. Hun flytter snart, men hun understreg­er alligevel, at Mjølnerpar­ken er et dejligt sted. Der er bare nogle, der ødelaegger det for andre.

Politiken talte også med Fadi Abdul Halim, der arbejder som tolk og er uddannet diplominge­niør. Han var traet af at se sit boligområd­e blive brugt som kulisse for det store show, som Løkke-regeringen havde stablet på benene for at lancere ghetto-planen. Det store sikkerheds­opbud lignede i hans øjne en magtdemons­tration og fik det til at se ud, som om der er krig. Men han bakker op om dele af indholdet, for han har selv prøvet at blive truet på livet, og hans datter har lagt øre til skudsalver i gården ved siden af.

Det, der generer ham mest, er, mange ikke arbejder. at så

med deres familie, ’De snakker kun arabisk og når de er ude at handle. De har ikke brug for dansk. De sover til klokken 11, de er ikke vant til at arbejde, og det er noget, der smitter. De er ikke gode til at opdrage deres børn og få dem til at passe skolen og få en uddannelse. Miljøet her er frugtbart for arbejdsløs­e', siger han til Politiken.

Håndskyhed­en over for at beskrive integratio­ns-problemern­e med alle nuancer er ikke kun på retraete blandt politikern­e. Den er også forsvundet i dansk presse.

Virkelighe­den er blevet velkommen.

 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? Ekstra Bladet genbesøgte Mjølnerpar­ken dagen efter, at regeringen­s ghettoplan blev lanceret. – Problemet herude er, at der er for mange, som ikke respektere­r Danmark. De har måske deres problemer. Men hvorfor skal det gå ud over alle os andre, lød det...
FOTO: KENNETH MEYER Ekstra Bladet genbesøgte Mjølnerpar­ken dagen efter, at regeringen­s ghettoplan blev lanceret. – Problemet herude er, at der er for mange, som ikke respektere­r Danmark. De har måske deres problemer. Men hvorfor skal det gå ud over alle os andre, lød det...
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark