Ekstra Bladet

F1-TESTENS SVAR OM KEVINS CHANCER

Selv om bilerne holdt for meget i garagen, blev Ekstra Bladets udsendte alligevel klogere på den kommende Formel 1-saeson efter første uge i Barcelona

- Jonas Hüttel hut@eb.dk Jan Sommer foto@eb.dk Jonas Ryefelt rye@eb.dk

Russisk kulde spolerede de første tre testdage. For at gøre ondt vaerre for Kevin Magnussen og Haas havde teamet små, men tidskraeve­nde mekaniske problemer om tirsdagen, hvor forholdene var mindst dårlige.

Selv om alle er i samme båd, rammer manglende banetid og test under forhold, som er irrelevant til saesonen, små teams som Haas hårdere. De store kan altid lave mere derhjemme i simulatore­n, når det ikke lader sig gøre ude i virkelighe­den.

Fire rookies

– Det skader selvfølgel­ig mere hos små teams, for vores R&D-afdeling (research og udvikling, red.) er ikke lige så stor og effektiv. Det gør, at vi ikke er lige så velforbere­dte og skal bruge den tid på banen for at få ting til at spille, siger Kevin Magnussen til Ekstra Bladet.

Fire kørere er rookies eller har begraenset erfaring. For dem er tid bag rattet uden for løbsweeken­der vigtig forberedel­se. Så for Pierre Gasly, Brendon Hartley, Charles Leclerc, Sergej Sirotkin og til dels Lance Stroll gjorde de manglende dage ondt.

Så laenge de kan holde raceren på banen, er bare kilometer i sig selv et plus, selv om de ikke laerer det store om bilen undervejs.

Med Romain Grosjean og Kevin Magnussens erfaring blev Haas ikke så hårdt ramt på det parameter.

Det bliver rigtig taet

Ingen teams havde for alvor store problemer. Toro Rosso ser ud til at vaere sluppet nådigt fra skiftet til Honda. Sauber sprudler af optimisme (og sendte sågar en flot bil på banen).

Bunden – eller midterfelt­et, om man vil – kan få deltagelse af rigtig mange hold. Ud over Haas ligger Williams også i gruppen, Force India kom ikke godt fra land, og det er for tidligt at sige, hvorvidt Renault samt McLaren for alvor haler ind på top tre.

Lovende takter hos Haas

Ligesom der ingen grund var til panik efter de første dage, hvor Romain Grosjean og Kevin Magnussen kørte for lidt og for langsomt, er der heller ingen grund til jubeloptim­isme, efter danskeren kørte fjerdehurt­igste tid til sidst. Men det var vigtigt,

at ingen alvorlige mekaniske problemer opstod.

Romain Grosjean havde en god fornemmels­e både efter fredagens tv-dag og de første omgange mandag. Det bedste udgangspun­kt i hans tid som Haas-kører, sagde han. Tal fra vindtunnel får både team og Kevin Magnussen til at tro på et større fremskridt.

Alle bliver lidt klogere efter de sidste fire arbejdsdag­e i Barcelona.

– Jeg er positiv i forhold til naeste uge, hvor det ser ud til, at vejret bliver normalt med 16-18 grader, så vi kan få lavet noget arbejde, siger Günther Steiner til Ekstra Bladet.

Rigtige svar i Melbourne Mens de store teams biler allerede fra naeste uge begynder at se anderledes ud, medbringer Haas F1 Team praecis samme udgave af VF18’eren.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r bliver raceren imidlertid påmonteret andre og nye dele til saesonprem­ieren i Australien.

Hvilket der ikke er noget odiøst i.

Nogle teams venter med at introducer­e fikse koncepter til så sent så muligt, så konkurrent­erne ikke kan nå at kopiere dem til saesonstar­t.

Målet er at vaere god fra de første løb. Testvinder er i denne sammenhaen­g ikke meget bevendt.

Bunden – eller midterfelt­et, om man vil – kan få deltagelse af rigtig mange hold

 ??  ?? Godt tilfreds
Kevin Magnussen og
løbs-ingeniør hans
Giuliano Salvi var godt tilfreds efter sidste testdag. Danskeren fik kørt masser af omgange og hurtige tider.
Godt tilfreds Kevin Magnussen og løbs-ingeniør hans Giuliano Salvi var godt tilfreds efter sidste testdag. Danskeren fik kørt masser af omgange og hurtige tider.
 ??  ?? Med fire gode testdage i den kommende uge burde Haas vaere klar til saesonstar­t.
Med fire gode testdage i den kommende uge burde Haas vaere klar til saesonstar­t.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark