Ekstra Bladet

WENGER MISTER GREBET

-

Arsène Wenger på døren DER STÅR STADIG til managerens kontor hos Arsenal.

Men franskmand­en ser ud til at vaere ved at miste sit greb om klubben.

Man sagde fra ledelsens side i sommeren 2017, at der ville komme aendringer, og selv om der ikke blev skiftet på manager-positionen, er det tydeligt, at magtbalanc­en har aendret sig.

Man forlaenged­e Wengers kontrakt og ville gerne vise ham tillid, men der blev også foretaget aendringer, som skulle vaere med til at forbedre situatione­n oven på den mislykkede top fire-jagt i sidste saeson.

Hvis man ser på de transfers, som Arsenal har lavet efterfølge­nde, så er det helt tydeligt, at Arsène Wenger ikke laengere er alene i kontrol.

Januar-indkøb af de to tidligere Dortmund-spillere, Pierre-Emerick Aubameyang og Henrikh Mkhitaryan, har klare fingeraftr­yk fra den nye chef-scout Sven Mislintat, som har en fortid i netop den tyske storklub.

De adskiller sig markant fra de typiske Arsene Wenger-indkøb i de seneste 21 år, fordi de er aeldre, etablerede spillere. Wenger ville tidligere aldrig nogensinde have vist den slags spillere interesse.

Samtidig kan man ikke undgå at laegge maerke til, hvor nemt Wenger har haft ved at droppe det ekstremt dyre sommer-indkøb Alexandre Lacazette.

har ikke vaeret foretrukke­t DEN FRANSKE ANGRIBER til adskillige nøglekampe, og de fravalg står i skaerende kontrast til, hvor staedig Arsène Wenger tidligere har vaeret med sine egne store indkøb.

Normalt har han vist ekstrem loyalitet og tålmodighe­d over for sine egne indkøb, så når Lacazette har så kort snor, som det har vaeret tilfaeldet i denne saeson, så kan man ikke tolke det meget anderledes, end at han aldrig har vaeret Arsène Wengers egen opfindelse.

Men nu er det altså Wenger, der står som Arsenal, og dermed er det

Normalt har han vist ekstrem loyalitet og tålmodighe­d over for sine egne indkøb

manager for hans ansvar.

Og det er også hans ansvar, at man igennem en laengere periode har hentet de forkerte typer.

Aubameyang og Mkhitaryan er sammen med Mesut Özil, som man netop har givet en rekordstor kontrakt-forlaengel­se, deciderede medgangs-spillere.

De er meget lidt vaerd i modgang. Blandt de resterende spillere i Arsenal er der folk, som ikke er gode nok, eksempelvi­s Rob Holding, Calum Chambers, Alex Iwobi og Mohamed Elneny.

Og så er der spillere, der af den ene eller den anden grund er ustabile – Wilshere, Ramsey, Xhaka og Welbeck.

Vi hører nu fra tidligere spillere, der stadig har deres gang i og omkring Arsenal, f.eks. Ian Wright, at der åbenbart er problemer med discipline­n i truppen.

ofte kommer for sent, og AT UNGE SPILLERE at Mesut Özil melder sig syg mindst en gang om måneden.

At Arsenals spillere har det alt for nemt, og at Wenger kraever for lidt og alt for nemt accepterer dårlige praestatio­ner.

Men vi andre kan se Arsenals problemer. De skaber ikke nok, de scorer ikke mål nok, og de har svaert ved at forsvare sig.

Og vi har set, at de alt for ofte slet ikke er klar i de store kampe. Man kan godt tabe til et rigtig godt hold som Manchester City, men i pokalfinal­en i søndags var den helt gal med indstillin­gen. Var Arsenal overhovede­t klar?

SET, at nye indkøb sjaeldent løfter VI HAR holdet. De aendrer intet, og efter kort tid er de bare Arsenal-spillere.

På udebane fortaeller tallene en utrolig historie. Arsenal har vundet tre gange i 14 forsøg på udebane i Premier League i saesonen. Det er på niveau med Bournemout­h og Newcastle og langt, langt, langt fra holdene i toppen.

Vi kan se, at man har lavet en analyse af, hvad Arsenal-holdet har manglet. Og vi kan se, at den analyse er ramt forkert. For Arsenal kan ikke forsvare sig, og man har en elendig balance på midtbanen. Alligevel har man købt to dyre angribere og en playmaker i de seneste to transfervi­nduer.

Det ser ud, som om Europa League er den mest sandsynlig­e vej tilbage i Champions League, men i den nuvaerende forfatning er der ikke meget, der tyder på, at Arsenal kan komme i finalen og vinde den.

Alle disse ting er Arsène Wengers ansvar.

Han har i tidligere saesoner formået at få en reaktion fra sine spillere, når han selv var allermest presset. Han har vundet FA Cup'en tre gange i de seneste fem saesoner, og det er vel grunden til, at han stadig er manager.

Men jeg kan sagtens se et scenarie, hvor tingene bliver vaerre fra nu af og frem mod sommeren.

Når Arsenal fortsaette­r med at tabe kampe og måske ryger ud af Europa League, vil fansenes utilfredsh­ed kun blive større, og det kan nemt blive ukomfortab­elt, når der er tomme saeder overalt på Emirates Stadium.

Arsenals fans har set de samme problemer saeson efter saeson efter saeson. De har råbt op, men der er ikke blevet lyttet.

Men efterhånde­n er vi kommet dertil, hvor ingen laengere kan vaere i tvivl om, at Arsenals problemer er store.

Når vi kommer til saesonens afslutning, er Arsenals ledelse nødt til at agere.

en attraktiv klub. De ARSENAL ER FORTSAT har hjemme på et stort stadion i London, de har masser af penge, og de kan tiltraekke gode spillere.

Tabellen siger noget andet, men jeg tror ikke nødvendigv­is, at Arsenal er så langt efter rivalerne, som tabellen antyder lige nu.

Der skal traeffes gode beslutning­er på mange niveauer i klubben i den kommende tid, mange af dem faktisk, men det kan selvfølgel­ig lade sig gøre at komme tilbage. Millionern­e ruller: Så meget bruger din klub på spillere

Heppekor går verden rundt: Her er sandheden om OLs nordkorean­ere Alt om Superligae­ns glemte stjerner: Personlig konkurs og døden naer

 ?? FOTO: AP ?? Hvad nu De seneste spillerind­køb viser, at Arsène Wenger er ved at miste grebet om Arsenal
FOTO: AP Hvad nu De seneste spillerind­køb viser, at Arsène Wenger er ved at miste grebet om Arsenal
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark