Ekstra Bladet

LYNGBYS MIRAKULØSE REDNING

HER ER FORLØBET: Redningspl­anen i Superligak­lubben blev skruet sammen i sidste øjeblik og i løbet af 48 hektiske timer

- MADS GLENN WEHLAST FOTO: LARS POULSEN Mgw@eb.dk

En sms og et efterfølge­nde telefonopk­ald i minutterne efter midnat natten mellem 6. og 7. februar blev startskudd­et til Lyngbys redning på målstregen. En mirakuløs redningspl­an, der blev strikket sammen på blot 48 timer, hvor investorer­ne endte med at overføre penge i blinde og skrev under uden mulighed for at stille betingelse­r for investerin­gen.

Her er en rekonstruk­tion af hele det dramatiske forløb omkring Lyngby Boldklubs redning fortalt af tre personer, der var dybt involveret i hele processen. Klubmanden Birger Jørgensen, der nu er direktør i Lyngby, samt investorer­ne Mads Byder og Tommy Petersen der er valgt til klubbens formand.

Jeg havde smidt gevaeret

I dag kan hovedperso­nerne se tilbage på et forløb, der var millimeter fra at ende med endnu en konkurs i traditions­klubben.

– Jeg havde reelt opgivet. Ja, jeg havde smidt gevaeret, som Lyngby-manden Birger Jørgensen udtrykker det, her små fire uger efter redningen blev sikret, og roen igen saenkede sig over Lyngby.

Som talentchef og med et stort Lyngby-hjerte spillede Birger Jørgensen en afgørende rolle i redningspl­anen. Da Torben Jensen og Hellerup Finans gav op, forsøgte Birger Jørgensen at samle resterne op og redde klubben.

– Omkring 1. februar, hvor løkken begyndte at stramme om halsen på os, var der 90 procent sandsynlig­hed for, vi gik konkurs. Vi kunne jo ikke betale lønninger.

De virkelige venner

– Jeg ved ikke, hvor mange der havde henvendt sig op til 1. februar, men efterfølge­nde fandt jeg ud af, at der var kød på nogle af henvendels­erne. Jeg har hilst på klubfolk fra Aston Villa og Club Brugge. Men min fornemmels­e var, at det var fantaster, byggefolk og så fodboldfol­k, forklarer Birger Jørgensen.

Men det var først, da lokummet for alvor braendte Birger Jørgensen fandt ud af, hvem der virkelig er vennerne.

Det er her sms-beskeden fra Birger Jørgensen får afgørende betydning.

– Jeg sendte rigtig mange beskeder i de dage. Jeg forsøgte jo alt for at redde klubben. En af de beskeder sendte jeg til Mads Byder, der ringede mig op 00.15 natten til 7. februar, forklarer Birger Jørgensen.

Dialogen mellem de lokale investorer fik hverken spillerne eller Spillerfor­eningen til at traekke stikket. De fik en frist til 9. februar 9.45, hvor en ny ejerstrukt­ur skulle vaere på plads, så spillerne fik løn.

Overførte i blinde Investor Mads Byder forklarer forløbet:

– I den samtale med Birger efter midnat tog det kun 20 sekunder at overbevise ham om, at vi skulle forsøge med en model, hvor små, lokale ’fisk’ gik sammen. Vi vidste, vi kun havde 48 timer. Vi var ekstremt presset, forklarer han.

Formand og investor Tom-

Der var 90 procent sandsynlig­hed for, vi gik konkurs. Vi kunne jo ikke betale lønninger

my Petersen supplerer:

– Vi handlede reelt i blinde. Vi vidste ikke på det her tidspunkt, hvilke økonomiske forpligtel­ser vi kastede os ud i. Folk, der er med i ejerkredse­n, er villige til at løbe en risiko, men de vil gerne kende omfanget af risikoen. Vi fik på én dag lavet et analysearb­ejde af den økonomiske situation, forklarer formanden, der aldrig havde mødt Mads Byder før.

– I løbet af onsdagen (7. februar) spørger alle rundt i netvaerket. Vi kommer vel i kontakt med 30-40 seriøse investorer, siger Mads Byder.

Onsdag mødes en raekke af investorer­ne, hvor Tommy Petersen gør det klart for alle, at investerin­gen sker 100 procent med hjertet.

Med tårer i øjnene

Det afgørende møde for redningen af Lyngby finder sted torsdag 8. februar kl. 20 hos Tommy Petersen på hans privatadre­sse. Her er ti investorer med et stort Lyngbyhjer­te mødt frem. Mange af dem mødes for første gang. Det er her, den endelige beslutning skal traeffes.

På mødet stiller en af investorer­ne et meget relevant spørgsmål: Hvad er det vi i grunden redder. Mads Byder forklarer: – Birger (Jørgensen) holder en fantastisk tale i en halv time, hvor han har tårer i øjnene og var rørt. Jeg husker, at Birger siger til os rundt om bordet: Jeg ved ikke om vi spiller i Superligae­n eller 1. division efter sommerferi­en. Men det, I kan redde, er hele talentudvi­klingen i Lyngby. Birger Jørgensen supplerer:

– Vores moderklub er i top tre af veldrevne foreninger i landet. Det kan lyde arrogant, men jeg tror, jeg har ret, når det handler om struktur, talentudvi­kling og økonomi i vores amatørafde­ling.

Bombet 10-15 år tilbage

– Hvis vi var gået konkurs, var vi bombet 10-15 år tilbage med talentudvi­klingen. Da vi gik konkurs i 2001, vandt vi ynglinge DM. Det kan ikke ske i dag, hvor vi har et licenssyst­em. Friends of Lyngby reddede ikke kun Superligah­oldet, men hele fundamente­t – talentafde­lingen, forklarer han.

– Folk investerer reelt også i Birgers trovaerdig­hed. Han har stor erfaring fra den her branche, supplerer klubbens formand, Tommy Petersen, der på nuvaerende tidspunkt ikke vil afsløre, hvor stort et beløb Friends of Lyngby samlet har investeret i klubben.

På mødet blev fundamente­t for fremtidens Lyngby lagt. Siden blev overførsle­rne fra investorer­ne gennemført fredag morgen, rettidigt til at klubben kunne udbetale løn til de ansatte.

Hvis vi var gået konkurs, var vi bombet 10-15 år tilbage med talentudvi­klingen

 ??  ?? – Vi vidste, vi kun havde 48 timer. Vi var ekstremt pressede, forklarer investor Mads Byder om timerne op til redningen. Formand Tommy Petersen gjorde det klart for alle, at en investerin­g i klubben skete 100 procent med hjertet.
– Vi vidste, vi kun havde 48 timer. Vi var ekstremt pressede, forklarer investor Mads Byder om timerne op til redningen. Formand Tommy Petersen gjorde det klart for alle, at en investerin­g i klubben skete 100 procent med hjertet.
 ??  ?? – Jeg havde reelt opgivet, siger Birger Jørgensen om det haesblaese­nde redningsfo­rløb, der er endt med, at han er blevet direktør i klubben.
– Jeg havde reelt opgivet, siger Birger Jørgensen om det haesblaese­nde redningsfo­rløb, der er endt med, at han er blevet direktør i klubben.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark